Nieuws

Feyenoord wint met 6-0 van Sturm Graz

on

Nadat Feyenoord een week eerder nog een pak slaag incasseerde tegen Lazio Roma, was het ditmaal juist de ploeg die een forse tik uitdeelde. Vooral in de eerste helft werd het arme Sturm Graz overlopen door de wervelende Rotterdammers, die met liefst 6-0 wisten te winnen.

Voor Arne Slot was er na de met 3-0 gewonnen stadsderby tegen Sparta weinig reden om de opstelling om te gooien en dat deed de trainer dan ook niet. Hij stelde dezelfde elf namen op, die net als tegen de stadgenoot een goede indruk maakte. 

In de openingsfase maakten beide ploegen hun aanvallende intenties kenbaar. Een scherpe voorzet van Tomi Horvat raasde net voorbij aan het hoofd van Manprit Sarkaria, maar evenals een paar dagen eerder, was het Feyenoord dat vroeg aan de leiding ging. Een ingestudeerde vrije trap van Orkun Kökçü werd binnengeschoven door Alireza Jahanbakhsh, die Sturm-Graz doelman Jörg Siebenhandl in de korte hoek verschalkte. 

Een trieste aftocht was er voor oud-Spartaan Emanuel Emegha, die bij zijn terugkeer in Rotterdam geblesseerd raakte na een duel met Gernot Trauner. De Hagenaar moest het veld, ogenschijnlijk met een schouderblessure, per brancard verlaten. Niet veel later hield De Kuip opnieuw de adem in toen doelpuntenmaker Jahanbakhsh zeer onterecht neerkwam na een luchtduel. De Iraniër kon de wedstrijd na een medische check wél vervolgen.

Rijpe appelen

Op dat moment was de marge slechts één, maar het duurde niet lang voor de doelpunten als rijpe appelen uit de boom vielen. Allereerst was er een primeur voor David Hancko, die zijn eerste doelpunt in het shirt van Feyenoord aantekende nadat hij met een prachtig hakje in stelling werd gebracht door Oussama Idrissi. Waar de 2-0 al bijzonder fraai was, gold dat helemaal voor de 3-0. Weer stond Idrissi aan de basis, opnieuw met een hakje. De meegekomen Marco Lopez pikte de bal op en gaf voor, waarna Danilo de bal eenvoudig binnenschoof. 

Het ontketende Feyenoord was daarmee nog niet klaar, want het werd voor de pauze ook nog 4-0. Het was de minst mooie van het kwartet aan treffers: via Amadou Dante viel een schot van Jahanbakhsh binnen. Tomi Horvat was namens de gasten nog dichtbij een treffer, maar het geplaatste schot van de middenvelder vloog net naast het doel van Justin Bijlow.

Feyenoord, waar de geblesseerde Sebastian Szymanski en de zieke Lutsharel Geertruida nog altijd afwezig waren, verscheen ongewijzigd aan de tweede helft. Al vroeg in de tweede helft rammelde de thuisploeg weer aan de poort. Zo knalde Lopez de bal vanuit de tweede lijn net over en werd een doelpunt van Jahanbkahsh afgekeurd door scheidsrechter Jérôme Brisard omdat Idrissi in aanloop naar de goal een overtreding maakte op Böving. 

Koud in het veld was het invaller Santiago Gimenez die na ruim een uur alsnog de 5-0 noteerde. De Mexicaanse spits had er slechts twee minuten voor nodig om zijn stempel te drukken. Hij deed dat met zijn hoofd op aangeven van Patrik Wålemark, die Jahanbakhsh eve daarvoor afloste. 

Naast Hancko mocht ook Idrissi zijn eerste Feyenoord-goal bijschrijven, zij het met wat mazzel. Doelman Siebenhandl was kansloos nadat de poging van Idrissi van richting werd verandert. Wel redde de keeper in het slot nog knap op een lage schuiver van Mats Wieffer. De sluitpost van de Oostenrijkers deed zijn naam daardoor geen eer aan, want bij 6-0 bleef het. 

Feyenoord – Sturm Graz 6-0 (4-0)

9′ 1-0 Alireza Jahanbakhsh
31′ 2-0 David Hancko
34′ 3-0 Danilo
41′ 4-0 Alireza Jahanbakhsh
66′ 5-0 Santiago Gimenez
78′ 6-0 Oussama Idrissi

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Hancko, López (55′ Hartman); Timber (74′ Wieffer), Dilrosun, Kökçü (74′ Bullaude); Jahanbakhsh (65′ Wålemark), Danilo (66′ Gimenez), Idrissi

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply