Nieuws

Feyenoord wint met 5-1 van RKC Waalwijk

on

Feyenoord is zondagavond opnieuw een stap dichter bij haar zestiende landstitel gekomen. In de Kuip had de ploeg van Arne Slot weinig moeite met RKC, dat met maar liefst 5-1 werd opgerold. Met nog slechts zes competitieduels heeft Feyenoord nog altijd een comfortabele voorsprong van acht punten op achtervolgers Ajax en PSV.

Feyenoord startte sterk aan de wedstrijd. Oussama Idrissi, Sebastian Szymanski (twee keer) en Geertruida kregen allebei binnen 25 minuten aardige mogelijkheden, maar stuitten op RKC-doelman Etienne Vaessen of zagen hun inzet naast gaan.

In de eerste 25 minuten kreeg RKC maar één mogelijkheid, al was dat direct wel een enorme. Vurnon Anita volleerde de bal uit een hoekschop op het Feyenoord-doel, maar Quilindschy Hartman stond gelukkig voor Feyenoord op de lijn om de ogenschijnlijk binnenvliegende bal weg te koppen. Het gaf maar weer eens aan dat het voor Feyenoord geen makkelijke avond zou gaan worden. Tenminste, dat leek op dat moment nog zo.

Want niet al te lang erna stond het plots 2-0. Eerst kreeg Mats Wieffer – die een minuut daarvoor nog de paal raakte met een kopbal – een leuk cadeautje van de paashaas, toen hij zijn zijn voorzet in de 29ste minuut via RKC-verdediger Yassin Oukili binnen zag vallen. En amper een minuut later zorgde Paixão zelfs voor de tweede Feyenoord-goal. Santiago Gimenez had een fraaie individuele actie in huis, raakte de paal en voor de Braziliaan was het een koud kunstje de rebound in een leeg doel te tikken.

Feyenoord had de wedstrijd na een half uur dan ook al in de tas en kon freewheelend op zoek naar meer doelpunten. Het leidde nog voor rust tot een derde goal, via Quilindschy Hartman. De back uit Zwijndrecht zette de bal goed voor en zag zijn inzet, hoewel het wel zo leek, niet meer aangeraakt worden door Gimenez, waarna de bal binnenvloog: 3-0.

De ploeg van Slot ging zo met een heerlijk gevoel de rust in en wist dat een comfortabele tweede helft wachtte. Dat gegeven werd nog eens wat kracht bijgezet door Paixão, die acht minuten na rust al de vierde Feyenoord-treffer binnenschoot. Eraan vooraf ging een prima aanval met één keer raken en een heerlijk hakje van Gimenez, die de bal zo voor Paixão klaarlegde.

Gimenez strooide dus met goede acties, maar stond zelf nog niet op het scorebord. Daar kwam in de 61ste minuut verandering in. Kökçü slalomde als een skieër door de Waalwijkse defensie en gaf de bal op een presenteerblaadje voor Gimenez, die afrondde en zo zijn tiende eredivisietreffer van het seizoen binnenknalde. Voor Feyenoord leek niets te gek, tot Julen Lobete aan de andere kant de 5-1 achter Timon Wellenreuther stiftte.

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply