Feyenoord wint met 4-2 van Ado Den Haag

Feyenoord heeft zondag met 4-2 gewonnen van ADO Den Haag. In een tumultueuze wedstrijd met twee strafschoppen, VAR-momenten en veel goals, scoorden Lutsharel Geertruida, Marcos Senesi, invaller Luciano Narsingh en Steven Berghuis namens Feyenoord. Arweiler en Shaquille Pinas scoorden voor ADO.

Net zoals tegen FC Twente begon Feyenoord niet lekker aan de wedstrijd. ADO Den Haag beet goed van zich af en was het eerste kwartier zeker niet de mindere. Feyenoord was slordig en kon vaak de vrije man niet vinden.
Een inschattingsfout van Geertruida, na een lange bal achteruit, zorgde ervoor dat Jonas Arweiler namens ADO het strafschopgebied van Feyenoord kon betreden. De spits schoot de bal vervolgens koel achter Feyenoord-doelman Justin Bijlow.

Geertruida herstelde vervolgens hoogstpersoonlijk zijn eigen fout. Hij kopte een hoekschop van Steven Berghuis knap binnen: 1-1. Dat was ook meteen de ruststand.
In de tweede helft verbeterde het spel van Feyenoord niet, ondanks een dubbele wissel.  Orkun Kökçü en Bryan Linssen verlieten het veld, João Carlos Teixeira en Luciano Narsingh kwamen erin. Na een klein uur was het weer een hoekschop dat uitkomst bood voor Feyenoord. Marcos Senesi scoorde daar uit met een fantastische omhaal: 2-1.

Na een overtreding van Bijlow op Arweiler, kreeg ADO twintig minuten voor tijd een strafschop. Bijlow pakte de penalty van diezelfde Arweiler, maar kwam te vroeg van zijn lijn. Shaquille Pinas scoorde de tweede strafschop daarna wel. Toch kwam Feyenoord daarna weer snel op voorsprong. Narsingh, die vorige week nog een enorme kans miste tegen Twente, scoorde nu wél: 3-2.

Feyenoord kreeg op zijn beurt in de slotfase ook een strafschop vanwege hands in het strafschopgebied. Na een lang VAR-moment ging de bal toch op de stip. Berghuis schoot de bal vanaf elf meter uitstekend binnen. In de slotfase kwamen de Rotterdammers niet meer in de problemen en schrijft de ploeg van Dick Advocaat drie punten bij.

Feyenoord – ADO Den Haag 4-2 (1-1)

11′ Jonas Arweiler 0-1
27′ Lutsharel Geertruida 1-1
58′ Marcos Senesi 2-1
69′ Shaquille Pinas (strafschop) 2-2
71′ Luciano Narsingh 3-2
82′ Steven Berghuis (strafschop) 4-2

Bron: Rijnmond.nl