Nieuws

FEYENOORD WINT MET 4-1 VAN SWIFT

on

Feyenoord heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het KNVB Bekertoernooi. De ploeg won in de eigen Kuip met 4-1 van AVV Swift. De hoofdklasser die Vitesse eerder uitschakelde, maakte het Feyenoord met tien man heel moeilijk. Ondanks dat zit de ploeg van Giovanni van Bronckhorst dus in de koker voor de loting voor de volgende ronde van het bekertoernooi.

Feyenoord begon de wedstrijd niet eens heel slecht. Het kreeg kansen via onder andere Dylan Vente en Jens Toornstra. Het overwicht leverde voor Feyenoord dan ook een goal op. Sam Larsson mocht van ongeveer twintig meter aanleggen voor een vrije trap. Hij schoot hem onberispelijk binnen.

Larsson in vorm

Larsson was vier minuten later weer de hoofdrolspeler. In een tegenaanval liep hij het strafschopgebied binnen, waarop hij werd neergelegd door verdediger Nik Gabel. Feyenoord kreeg een strafschop en Gabel de rode kaart. Kramer miste de penalty die daarop volgde, waardoor het slechts 1-0 bleef.

Larsson eiste vlak voor rust wel weer de hoofdrol op. Hij leidde Feyenoord naar de 2-0 met een mooi schot.

Tegengoal

Na rust speelde Feyenoord niet veel beter. Het kreeg vijf minuten na de pauze zelfs een doelpunt om de oren. Na balverlies van Bart Nieuwkoop kon Max van Waveren zijn jongensdroom gestalte geven. Hij verschalkte van ver, met een goed schot, keeper Kenneth Vermeer.

De ploeg van Giovanni van Bronckhorst kreeg na de 2-1 wel veel kansen op 3-1. Michiel Kramer wist er in de 64e minuut uiteindelijk één te benutten uit een hoekschop. De Rotterdammers werden daarna sterker en creëerde wat kansen. Twee minuten voor tijd liet Sam Larsson De Kuip opnieuw juichen. Na een mooie combinatie met de ingevallen Emil Hansson schoot Larsson zijn derde doelpunt binnen.

Scoreverloop

1-0 8′   Sam Larsson

2-0 45′ Sam Larsson

2-1 50′ Max van Waveren

3-1 64′ Michiel Kramer

4-1 88′ Sam Larsson

Bijzonderheden: 12′ rode kaart Nik Gabel

Opstelling Feyenoord

Vermeer; Nieuwkoop, Diks, St. Juste, Nelom; Toornstra, Vente Amrabat; Basacikoglu, Kramer, Larsson

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login