Nieuws

FEYENOORD WINT MET 4-0 VAN FC GRONINGEN

on

Feyenoord heeft de weg naar boven in de Eredivisie ingezet. Door doelpunten van Colin Kazim-Richards, Lex Immers, Jean-Paul Boëtius en Mitchell Te Vrede werd zondag tegen een weinig geïnspireerd FC Groningen de eerste competitieoverwinning in De Kuip van dit seizoen geboekt: 4-0. De driepunter betekende de derde overwinning voor Feyenoord op rij, nadat in de afgelopen week achtereenvolgens Go Ahead Eagles en Standard Luik al werden verslagen. FC Groningen beëindigde de wedstrijd met tien man, omdat verdediger Johan Kappelhof met twee keer geel van het veld werd gestuurd.

Hoe groot het overwicht van Feyenoord was in de eerste helft, werd wellicht het best weergegeven door het bijzonder hoge percentage balbezit van circa 70 procent. Dat bereikte de ploeg van Rutten door bij vlagen prima combinatiespel, terwijl het elftal ook op momenten gas terug nam om de bal rustig van voet naar voet te laten gaan.

Zodoende had Rutten bij rust weinig reden tot klagen, of het moet zijn geweest dat Feyenoord de kans had laten liggen om de wedstrijd op dat moment al beslist te hebben. De ploeg kreeg daartoe wel degelijk de kansen, alleen bleef de teller in de eerste helft steken op één doelpunt. Die kwam op naam van Colin Kazim-Richards, die de bal na een prima combinatie met Lex Immers in de verre hoek binnen schoot.

De spits had even eerder de grootste kans tot dan toe laten liggen, door uit de draai op het lichaam van keeper Sergio Padt te schieten. De rebound werd daarop over het doel geknald door Jordy Clasie. Omdat scheidsrechter Tom van Sichem op slag van rust verzuimde om een strafschop toe te kennen toen Jens Toornstra pootje werd gehaakt in het zestienmetergebied, was de voorsprong bij aanvang van de tweede helft minimaal.

Hoewel onder meer de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht had bewezen dat een goede eerste helft niet garant stond voor een passend vervolg na rust, bleef Feyenoord dit keer ook de tweede helft heer en meester in De Kuip. Daarbij werd de ploeg na een uur spelen verder in het zadel geholpen door FC Groningen-verdediger Johan Kappelhof, die zijn tweede gele kaart pakte en kon vertrekken.

Een minuut later deelde Feyenoord direct de genadeklap uit, door de voorsprong te verdubbelen via Lex Immers. De middenvelder kon uit een prima voorzet van Karim El Ahmadi binnen koppen en mocht daarmee zijn eerste doelpunt van dit seizoen bijschrijven.

Na de 2-0 bleef het in De Kuip eenrichtingsverkeer naar het doel van FC Groningen, waarbij het slechts de vraag was hoeveel pijn Feyenoord de bezoekers nog zou doen. De noorderlingen mochten uiteindelijk niet eens klagen over het feit dat ze in het laatste half uur nog twee doelpunten hoefden te incasseren.

Vijf minuten voor tijd maakte invaller Mitchell Te Vrede het doelman Padt na goed voorbereidend werk van Luke Wilkshire met een kopbal zo lastig, dat het vervolgens een koud kunstje was voor Boëtius om de rebound binnen te lopen. De aanvaller stond op dat moment nog maar koud in het veld als vervanger van Elvis Manu, die onder luid applaus van het veld was gegaan. Een paar minuten later was het alsnog Te Vrede zelf die binnen kon koppen, op aangeven van Lex Immers. Het was een passend slotakkoord voor een uitstekende week van Feyenoord, waarin drie belangrijke overwinningen op rij werden geboekt.

Feyenoord – FC Groningen 4-0
Scoreverloop:
24’ 1-0 Kazim-Richards
58’ 2-0 Immers
84’ 3-0 Boëtius
87’ 4-0 Te Vrede

Scheidsrechter: Van Sichem

Geel: Botteghin, Kieftenbeld (FC Groningen)

Rood: Kappelhof (56’, 2x geel, FC Groningen)

Opstellingen:
Feyenoord: Vermeer; Wilkshire, Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, Immers, El Ahmadi (83’ Vilhena); Toornstra, Kazim-Richards (71’ Te Vrede) en Manu (78’ Boëtius).
FC Groningen: Padt; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Kieftenbeld, Chery, Lindgren; Van der Velden (60’ Baas), Hoesen en Antonia (46’ Bos).

Bron: Feyenoord.nl

IMG_8377.PNG

You must be logged in to post a comment Login