Nieuws

FEYENOORD WINT MET 3-1 VAN NAC

on

Feyenoord heeft zondag de eerste overwinning en daarmee ook de eerste punten van het seizoen geboekt. In de thuiswedstrijd tegen NAC Breda bezorgde clubtopscorer Graziano Pellè met een hattrick zijn ploeg de overwinning: 3-1. Door de zege doen de Rotterdammers afstand van de laatste plaats in de eredivisie.

Na vier nederlagen, waarvan de laatste in de Europa League tegen Kuban Krasnodar, snakte Feyenoord naar een positief resultaat in De Kuip. Trainer Ronald Koeman zette de van een blessure teruggekeerde Daryl Janmaat direct in de basis. Miquel Nelom mocht als linksback beginnen, waardoor voor routinier Joris Mathijsen geen plaats was in het elftal.

Feyenoord straalde in eigen huis vanaf de aftrap de wil uit om voor de winst te gaan, al moest de ploeg van Koeman het vooral hebben van schoten uit de tweede lijn. Wie anders dan Pellè hielp de Rotterdammers uiteindelijk over het dode punt heen. Met twee doelpunten in amper twee minuten tijd zette de Italiaanse spits zijn ploeg op het winnende spoor.

Pellè kon in de 37e minuut de bal ongehinderd inkoppen uit een vrije trap van Jordy Clasie. Een minuut later, nadat de Feyenoorders het doelpunt samen met alle wissels hadden gevierd, zette Clasie met een knappe steekbal Pellè vrij voor Jelle ten Rouwelaar. Via het been van de NAC-keeper maakte de topschutter zijn tweede van de middag.

Enkele minuten na rust gooide Pellè de wedstrijd definitief in het slot door ook voor 3-0 te zorgen. Wederom kon de nummer 9 van Feyenoord makkelijk inkoppen, op aangeven van huurling Samuel Armenteros. NAC Breda deed weliswaar nog wat terug via Joey Suk, maar de eerste Rotterdamse zege van het seizoen kwam niet meer in gevaar.

Scoreverloop
1-0 37′ Pellè
2-0 38′ Pellè
3-0 53′ Pellè
3-1 59′ Suk

Opstelling Feyenoord
Mulder; Janmaat (72′ Van Beek), De Vrij, Martins Indi, Nelom; Clasie (90′ Vormer), Vilhena, Immers; Schaken, Pellè en Armenteros (79′ Goossens).

Opstelling NAC Breda
Ten Rouwelaar; Swerts, Drost, Kwakman, Bodor; Suk, Lurling, Buijs; Verbeek (60′ Gilissen), Poepon (64′ Hooi) en Sarpong (68′ Seuntjens).

Bron: Rijnmond.nl

20130825-165136.jpg

You must be logged in to post a comment Login