Feyenoord wint met 3-1 van CSKA Moskou

Feyenoord heeft donderdagavond met 3-1 gewonnen van CSKA Moskou. Bij rust stond het nog 0-0. In de 2e helft brak Ridgeciano Haps na ruim een uur voetballen de ban. Orkun Kökcü en Lutsharel Geertruida scoorden vlak na elkaar de tweede en de derde goal voor Feyenoord. Marcos Senesi kopte tien minuten voor tijd de bal in zijn eigen goal.

Op Rijnmond.nl valt te lezen dat de ploeg van Dick Advocaat niet slecht begon aan de wedstrijd. De eerste kans was na acht minuten een feit. Orkun Kökcü schoot in de achtste minuut op aangeven van Tyrell Malacia over de Russische goal.

De bezoekers uit Moskou begonnen de tweede helft beter. Maar het bleef slechts bij Russische dreiging. Ridgeciano Haps, die donderdag als aanvaller werd opgesteld, kon na ruim een uur Feyenoord op voorsprong schieten. Op de rand van buitenspel rondde hij een knappe aanval af: 1-0.

Orkun Kökcü kon tien minuten later de voorsprong verdubbelen. Hij haalde van afstand met rechts uit en trof doel in de verre hoek: 2-0. Heel snel na die goal kon Feyenoord zelfs op 3-0 komen. Kökcü legde in het strafschopgebied klaar voor de mee opgekomen Lutsharel Geertruida. Hij tikte de derde binnen voor Feyenoord.

Een ongelukkige kopbal van Marcos Senesi, die in zijn eigen doel kopte, maakte het in de slotfase nog enigszins spannend.

Bron: Rijnmond.nl