Feyenoord wint met 3-1 van AEK Athene

Feyenoord heeft in de tweede oefenwedstrijd van seizoen 2021-2022 een 3-1 overwinning binnengesleept. Na een sterke comeback in de eerste helft wist het team van Arne Slot met drie treffers een achterstand weg te werken. De ruststand is na 90 minuten spelen op Varkenoord niet meer gewijzigd: 3-1.

Na het 1-1 gelijkspel tegen KAA Gent koos het team van Arne Slot voor dezelfde aanvallende speelwijze. Het resulteerde in een felle en energieke start, waar het aanwezige publiek op Varkenoord zichtbaar én hoorbaar van genoot. Desondanks waren het de Grieken die na een kwartier spelen de score openden. Muamer Tankovic profiteerde van een fout in de opbouw bij Feyenoord en bracht zijn team op voorsprong.

De teleurstelling zorgde niet voor een wijziging van de speelwijze en Feyenoord bleef het doel van de tegenstander opzoeken. Uiteindelijk was het Bryan Linssen die in de 29ste minuut voor de gelijkmaker zorgde, vlak nadat hij eerder al bijna op prachtige wijze met een lobje net over het doel mikte.

Naoufal Bannis – die vorige week zijn eerste treffer van het seizoen maakte – wist op aangeven van Luis Sinisterra wederom te scoren. Niet vlak daarna was het de Colombiaan zelf die van dichtbij zorgde voor een uitbreiding van de voorsprong.

Na rust koos hoofdtrainer Arne slot voor een deels gewijzigde opstelling met invallers Denzel Hall, Achraf El Bouchataoui en Wouter Burger. De acht overgebleven Feyenoorders die ook in de eerste helft actief waren, werden na 60 minuten gewisseld voor Thijs Jansen, Sondre Skogen, Francesco Antonucci, Antoni Milambo, Lennard Hartjes, Marouan Azarkan, Christian Conteh en Dylan Vente. De verse mankrachten verdedigden in het overgebleven half uur de 3-1 voorsprong.

Trainingskamp Oostenrijk
De Feyenoord-selectie zal zich na dit duel kort voorbereiden op het naderende trainingskamp. Op maandag 5 juli vliegen spelers en trainers naar Oostenrijk voor een ‘#PreSeasonTour’, waarin de volgende twee oefenwedstrijden op het programma staan. We volgen het team weer op de voet, dus je hoeft via de Feyenoord-kanalen niets te missen!

Feyenoord – AEK Athene: 3-1

15’ Muamer Tankovic
29’ Bryan Linssen
31’ Naoufal Bannis
37’ Luis Sinisterra

Opstelling Feyenoord (eerste helft): Bijlow; Pedersen (45’ Denzel Hall), Fer, Senesi, Malacia (45’ Wouter Burger); Diemers (45’ Achraf El Bouchataoui) , Toornstra,, Til; Linssen, Bannis, Sinisterra.

Invallers na 60 minuten: Jansen, Skogen, Hartjes, Antonucci, Milambo, Azarkan, Conteh, Vente.