Feyenoordinbeeld

FEYENOORD WINT MET 3-1 VAN ADO DEN HAAG

Vier dagen voor de wedstrijd tegen Manchester United in de Europa League heeft Feyenoord extra vertrouwen getankt door ADO Den Haag te verslaan. Dirk Kuyt en Nicolai Jørgensen scoorden voor rust, Karim El Ahmadi bracht in de slotminuut de beslissing: 3-1.

.

Precies 71 seconden zat er tussen de twee doelpunten die Feyenoord een 2-0 voorsprong bij rust opleverden. De doelpuntenmakers heetten Kuyt en Jørgensen, maar het was Jens Toornstra die bij beide goals een beslissende rol speelde.

.

Tegen zijn oude club was de middenvelder na ruim een half uur spelen de aangever vanaf links, waarna Kuyt de bal eerst op de keeper en daarna in het dak van het doel kon schieten. Feyenoord gaf de bezoekers daarop nauwelijks kans om op adem te komen, want kort na de aftrap lag de bal opnieuw achter doelman Ernestas Setkus.

.

Dit keer bediende Toornstra spits Jørgensen met een listige steekpass vanuit de as, nadat hij eerst zijn directe tegenstander in de luren had gelegd. De Deense aanvaller kwam zo oog in oog met de keeper en schoot feilloos raak.

.

Feyenoord beloonde zichzelf op die manier voor een uitstekende eerste helft, waarin het overtuigende cijfers kon overleggen. Zo had de ploeg liefst 75 procent balbezit en kwam het tot elf schoten op doel.

.

De twee doelpogingen van ADO Den Haag staken daar schril tegen af, maar desondanks kregen de bezoekers nog voor rust eenmaal de handen op elkaar van het volledige legioen. Dat was na twaalf minuten voetbal, toen de meegereisde ADO-supporters de aanwezige kinderen van het Sophia Kinderziekenhuis een hart onder de riem staken door een regen van knuffelbeesten te laten neerdalen in hun vak en zo buiten de lijnen zorgden voor een hoogtepunt in de wedstrijd.

.

Feyenoord kon zichzelf ondertussen alleen verwijten dat de wedstrijd bij rust al niet definitief beslist was, want de kansen op een grotere voorsprong had het elftal absoluut gehad. Zo verzuimden Toornstra en Jørgensen vroeg in de wedstrijd om een voorzet van Steven Berghuis binnen te tikken, terwijl Kuyt even later op aangeven van Tonny Vilhena naast kopte.

.

Na rust kon Feyenoord het zich aanvankelijk veroorloven om wat gas terug te nemen, al bracht ADO-invaller Ludcinio vlak voor tijd de spanning terug in de wedstrijd door te profiteren van defensief geklungel bij de thuisploeg.

.

Daarmee was het in de slotminuten alsnog alle hens aan dek bij Feyenoord om de overwinning over de streep te trekken. Die opdracht werd een stuk eenvoudiger doordat de bezoekers met man en macht naar voren trokken op zoek naar de gelijkmaker en grote gaten lieten vallen in de defensie. El Ahmadi kon in blessuretijd profiteren en gooide in blessuretijd op aangeven van Rick Karsdorp de wedstrijd in het slot.