Nieuws

Feyenoord wint met 3-0 van Sparta Rotterdam

on

Feyenoord heeft de Rotterdamse derby tegen Sparta zondagavond op eenvoudige wijze gewonnen. De ploeg van Arne Slot won afgetekend met 3-0.

Voor Feyenoord was de Rotterdamse derby de kans op eerherstel na de forse nederlaag tegen Lazio.

Feyenoord begon sterk aan de wedstrijd en maakte al binnen 5 minuten de 1-0 via Orkun Kökcü. De Turkse aanvoerder, die de voorbije dagen veelbesproken was door de penaltydiscussie met Santiago Gimenez, schoot de bal vanaf een meter of achttien binnen.

De goede openingsfase van Feyenoord, bleek het begin van een makkelijke avond voor Feyenoord, dat weinig te duchten had van Sparta.

Bij de 2-0 verslikte de Sparta-doelman zich volledig in een schot van Dilrosun en zag een houdbare bal onder zich doorglippen.

Het meest spectaculaire dat er gebeurde tot aan minuut 70 was het debuut van de Braziliaan Igor Paixão, die met groot enthousiasme van de Feyenoord-supporters werd verwelkomd. Het was die Braziliaan die Feyenoord van iets extra’s voorzag en er bij zijn debuut lustig op los dribbelde.

Het derde doelpunt werd gescoord door Santiago Gimenez. De Mexicaan kreeg de bal van Paixão en tikte de bal vervolgens langs keeper Olij.

Feyenoord – Sparta 3-0 (2-0)

5’ Orkun Kökcü 1-0
35’ Javairô Dilrosun 2-0
73′ Santiago Giménez 3-0

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen (84′ Benita), Trauner, Hancko, Lopez; Timber, Kökcü (84′ Bullaude), Dilrosun (74′ Wieffer); Jahanbakhsh, Danilo (63′ Gimenez), Idrissi (63′ Paixão).

Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply