Feyenoord wint met 3-0 van Sc Heerenveen

Feyenoord heeft in een matig gevulde Kuip eenvoudig afgerekend met sc Heerenveen. De Rotterdammers hadden in de eerste helft pech met twee afgekeurde treffers, maar speelden zich na rust alsnog naar een ruime overwinning: 3-0.

Na twintig minuten kon de matig gevulde Kuip, waarin naast een leeg Vak-S ook veel andere onbezette stoeltjes te zien waren, voor het eerst juichen. Een prima pass van Jordy Clasie werd binnengeschoten door Nicolai Jörgensen, maar in die aanval bleek Sam Larsson een tegenstander geduwd te hebben. De treffer werd door VAR Danny Makkelie en scheidsrechter Björn Kuipers afgekeurd.

De treffer die Feyenoord twaalf minuten later liet noteren bleef wel staan. Een hoekschop werd niet weggewerkt door de Friese defensie en uiteindelijk was het Jörgensen die van dichtbij alsnog scoorde en de Rotterdammers op voorsprong zette. Vlak voor rust leek de 2-0 ook te vallen, maar wederom keurden Makkelie en Kuipers een Feyenoord-goal af. Jens Toornstra zou voorafgaand aan zijn pass op Steven Berghuis, die de bal binnentikte, buitenspel hebben gestaan.

Na rust denderde Feyenoord ondanks de afgekeurde doelpunten in het eerste bedrijf toch door. Heerenveen werd overklast in De Kuip, kwam vlak na rust een aantal keer goed weg maar moest uiteindelijk toch de dik verdiende 2-0 slikken. Berghuis, die een minuut eerder nog een dot van een kans liet liggen, scoorde nu wel.

De Rotterdammers, die met AZ verwikkeld zijn in een spannende strijd om plaats drie, gingen na de 2-0 op zoek naar meer goals. Twintig minuten voor tijd leverde dat nog een derde treffer op via Tonny Vilhena, die bij de tweede paal attent was en een voorzet vanaf rechts binnengleed. De ruime zege van Feyenoord brengt de ploeg van Giovanni van Bronckhorst tot op één punt van AZ.

Bron: voetbalprimeur.nl