Feyenoord wint met 3-0 van RKC Waalwijk

Feyenoord heeft in de laatste speelronde van de Eredivisie een overwinning geboekt op RKC Waalwijk. In een gezapige wedstrijd trok de ploeg de wedstrijd via goals van Nicolai Jørgensen, Jens Toornstra en Steven Berghuis naar zich toe: 3-0. Komende woensdag wacht Sparta Rotterdam in de play-offs om Europees voetbal.

Feyenoord – RKC Waalwijk was een wedstrijd om des keizers baard. De Brabanders waren voor aanvang van de 34ste speelronde dankzij een beter doelsaldo al officieus zeker van lijfsbehoud, terwijl Feyenoord donderdag al veroordeeld was tot de play-offs om Europees voetbal. Na de voorlaatste reguliere competitiewedstrijd werd duidelijk dat het team als vijfde zou eindigen in de Eredivisie.

Basisdebuut El Bouchataoui
Met de eerste play-offwedstrijd in het achterhoofd (komende woensdag, 21:00 uur in De Kuip) formeerde Dick Advocaat een ietwat aangepaste opstelling ten opzichte van het uitduel met Heracles Almelo (0-0) en de voorgaande wedstrijden. Zo werd Nick Marsman onder de lat geposteerd, achter centrumverdediger Uros Spajic. Achraf El Bouchataoui begon als verdedigende middenvelder voor het eerst in de basis.

Voor de jonge Feyenoorder, die persoonlijk een sterke wedstrijd speelde en de negentig minuten vol maakte, werd het daardoor hoe dan ook een middag om nooit te vergeten. Over de algehele wedstrijd zal niet lang nagepraat worden. Feyenoord legde pover spel op de mat in de eerste helft, maar er stond na 45 minuten wel een 2-0 ruststand op het scorebord dankzij goals van Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra.

MVP Berghuis
Snel na de onderbreking stelde Steven Berghuis de zege veilig op aangeven van Luis Sinisterra. De aanvoerder knalde binnen na terugleggen van de Colombiaan en daarmee tekende hij voor zijn achttiende treffer van dit Eredivisie-seizoen. Omdat hij ook al de assist had verzorgd bij de openingstreffer van Jørgensen kwam het aantal goals waar hij dit seizoen bij betrokken was in de Eredivisie op 31.

Feyenoord koos ervoor om de wedstrijd na de derde treffer rustig uit te spelen. Na een korte onderbreking – supporters drongen het stadion binnen en staken vuurwerk af – bracht Advocaat Mark Diemers, Róbert Bozeník en João Teixeira in het veld, om geen onnodig risico te nemen in aanloop naar de play-offs. Enige smetje op de zakelijke zege was het uitvallen van Lutsharel Geertruida. De rechtsback moest al na twintig minuten geblesseerd worden vervangen.

Feyenoord – Sparta Rotterdam
Stadgenoot Sparta eindigde het Eredivisie-seizoen 2020-2021 dankzij een overwinning als nummer acht en is daardoor de eerste tegenstander van Feyenoord in de play-offs. Om 21:00 uur klinkt woensdagavond het eerste fluitsignaal in De Kuip.