Nieuws

FEYENOORD WINT MET 3-0 VAN NAC

on

Feyenoord heeft zondag in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda gedaan wat het moest doen. De ploeg boekte tegen de nummer zeventien van de ranglijst een betrekkelijk eenvoudige 3-0 overwinning, door doelpunten van Mitchell Te Vrede (2x) en Lex Immers. Calvin Verdonk maakte als invaller zijn debuut voor Feyenoord, Sven van Beek kreeg zijn vijfde gele kaart van dit seizoen en is daardoor geschorst voor de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht van volgende week.

Hoewel de aan het eind van dit seizoen vertrekkende Rutten er in aanloop naar de thuiswedstrijd op rekende dat de bezoekers een ‘Berlijnse Muur’ zouden optrekken in De Kuip , kreeg Feyenoord tegen NAC behoorlijk wat ruimte om te voetballen. Ondanks dat Feyenoord niet altijd optimaal gebruik maakte van die ruimte, slaagde de ploeg er toch in om nog voor rust een flink aantal kansen te creëren.

Zo was Elvis Manu, die voor het eerst sinds de uitwedstrijd tegen PSV op 17 december weer eens in de basis begon, al in de openingsfase dicht bij de openingstreffer. Zijn schot stuiterde via de onderkant van de lat uit het doel, waarna doellijntechnologie duidelijk maakte dat de bal net niet volledig over de lijn was geweest.

Niet veel later moest de videobeelden opnieuw uitkomst bieden, toen een van richting veranderd schot van Immers uit een hoekschop eerst de onderkant van de lat raakte en toen uit het doel werd gekopt. Dit keer spraken de feiten in het voordeel van Feyenoord, waardoor scheidsrechter Vink terecht een doelpunt toekende.

Feyenoord laat kansen onbenut

Het enige dat Feyenoord zichzelf in het vervolg van de eerste helft mocht verwijten, was dat de ploeg verzuimde om verder afstand te nemen van de gasten uit Breda. Deels was dat ook de verdienste van NAC-keeper Jelle ten Rouwelaar, die onder meer als winnaar uit de strijd kwam toen hij na een half uur spelen plots oog in oog kwam te staan met Manu.

Het gevolg was dat er na rust even een scenario in werking leek te treden dat al vaker dienst deed dit seizoen in De Kuip. Omdat Feyenoord in de eerste helft verzuimde om de wedstrijd in het slot te gooien, roken de bezoekers na rust hun kans om vaker de aanval te kiezen en op zoek te gaan naar de gelijkmaker.

Doelpunt Te Vrede op uitgelezen moment

Echter, juist op het moment dat NAC steeds meer aanspraak begon te maken op een doelpunt, was het Feyenoord dat de score verdubbelde en de Bredase hoop in de kiem smoorde. Invaller Jean-Paul Boëtius leverde met een van zijn eerste balcontacten een puntgave voorzet af vanaf rechts, die prima binnen werd gekopt door Te Vrede.

Voor de spits was het een kwartier voor tijd een stuk eenvoudiger om zijn tweede van de middag te maken. Het voorbereidende werk kwam namelijk voor een groot deel op naam van Jordy Clasie. De opnieuw excellerende aanvoerder bracht na een prima combinatie Te Vrede zodanig in positie dat die de bal alleen nog in een leeg doel hoefde binnen te schieten: 3-0.

Feyenoord – NAC Breda 3-0
Scoreverloop:
10’ 1-0 Immers
62’ 2-0 Te Vrede
76’ 3-0 Te Vrede

Scheidsrechter: Vink

Geel: Marcellis, Koch, Naah, Van der Weg (NAC Breda), Van Beek (Feyenoord)

Opstellingen:
Feyenoord:
 Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Kongolo, Woudenberg (73’ Verdonk); Clasie, Immers, El Ahmadi; Toornstra (61’  Boëtius), Te Vrede en Manu (61’ Achahbar).
NAC Breda: Ten Rouwelaar; Ligeon, Marcellis, Koch (25’ De Kamps), Van der Weg (81’ Amieux); Seuntjens, Swerts, Naah, Tighadouini (78’ Borahsasar); De Zeeuw; Falkenburg.


Bron; Feyenoord.nlYou must be logged in to post a comment Login