Nieuws

Feyenoord wint met 3-0 van Hapoel Beer Sheva

on

Feyenoord heeft donderdagavond een grote stap gezet richting een optreden in de groepsfase van het Europa League-toernooi. De formatie van Jaap Stam rekende in de eerste wedstrijd in de play-offs voor eigen publiek op overtuigende wijze af met Hapoel Be’er Sheva.

Met Edgar Miguel Ié voor het eerst in de basis, Leroy Fer en Orkun Kökçü op het middenveld en Luciano Narsingh en Steven Berghuis die voorin veelvuldig van positie wisselden, nam Feyenoord het heft in handen. Hapoel Be’er Sheva speelde in de lang niet uitverkochte Kuip zeer afwachtend en liet de Rotterdammers komen. De Israëlische club gaf desondanks veel ruimte weg, waarvan de thuisclub aanvankelijk verzuimde te profiteren. Narsingh kwam in de beginfase net te laat om een rebound in te tikken na een poging van Kökcü en ook enkele goede acties van Berghuis leidden niet tot een treffer.

Hapoel Be’er Sheva maakte niet bepaald een grootse indruk, maar was via een oude bekende van Feyenoord wel dicht bij de 0-1. Nigel Hasselbaink, in 2017 een van de doelpuntenmakers namens Excelsior in het duel waarin Feyenoord het kampioenschap moest uitstellen, kreeg het niet voor elkaar om vanuit een lastige hoek Kenneth Vermeer te verschalken. Dat moment leek Feyenoord wakker te schudden, want wat volgde was een spervuur aan aanvallen. Fer raakte de paal, Rick Karsdorp stuitte op doelman Ernestas Setkus (voormalig ADO Den Haag) en Narsingh hield zijn hoofd niet koel in een kansrijke situatie voordat Sam Larsson wel succesvol was in de afronding. De Zweed tikte binnen nadat een poging van Berghuis van afstand de paal had getroffen.

Feyenoord rook bloed en zette de jacht op een tweede goal in, daarbij hopend op een Dinamo Tbilisi-scenario. De Georgische topclub boog in de vorige voorronde met 4-0 het hoofd in De Kuip, waardoor de return een formaliteit was.

Ook na de hervatting domineerde Feyenoord tegen het zich ingravende Hapoel Be’er Sheva. Net als in de eerste helft speelde Berghuis een belangrijke rol als aanjager. Uit een hoekschop van de uitblinker viel ook de 2-0. Een kopbal van Fer mislukte, maar de middenvelder kreeg de bal via Renato Tapia terug en sloeg vervolgens van dichtbij toe. Feyenoord drukte hierna niet door; na de 2-0 beleefden de bezoekers juist hun beste periode van de wedstrijd. Hapoel Be’er Sheva nam ook iets meer risico. Met een fraaie redding voorkwam Kenneth Vermeer in deze fase een aansluitingstreffer. Ook Ié maakte een betrouwbare indruk.

Deze verdedigende acties wonnen al snel nog meer aan waarde, want twaalf minuten voor tijd was het opnieuw Fer die voor grote vreugde zorgde in De Kuip. De middenvelder schoot andermaal raak na een hoekschop van Berghuis: 3-0. Zo hielpen Fers eerste doelpunten voor Feyenoord sinds 2011 de Rotterdammers aan een riante uitgangspositie. Onder luid applaus werd de middenvelder vlak voor tijd gewisseld voor Wouter Burger. Daarna werd de uitslag bijna nóg florissanter: Setkus redde echter op een inzet van Berghuis, die van begin tot eind een grote plaag was voor de bezoekers.

Bron: vi.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login