Nieuws

Feyenoord wint met 3-0 van Fc Emmen

on

Feyenoord blijft uitstekend presteren in de Eredivisie. Zaterdagavond tegen FC Emmen werd voor de vijfde achtereenvolgende keer gewonnen in de competitie: 3-0. Debutant Ozughan Özyakup eiste een hoofdrol op door al na anderhalve minuut te scoren, terwijl ook Nicolai Jørgensen en Luis Sinisterra trefzeker waren. Behalve Özyakup maakte ook Róbert Bozeník zijn officiële debuut voor Feyenoord.

93 seconden. Langer had Özyakup niet nodig om een onuitwisbare eerste indruk te maken op de bijna uitverkochte Kuip. De van Besiktas gehuurde middenvelder schoot op aangeven van Jens Toornstra de 1-0 tegen de touwen en werd daarmee de snelst debuterende Feyenoorder in de clubhistorie.

Het legioen ging uit z’n dak en ging er daarna eens goed voor zitten, maar Feyenoord slaagde er niet in om na de razendsnelle openingsgoal door te drukken. De ploeg kreeg zo nu en dan kansjes, maar beet zich vooral stuk op het goed georganiseerde FC Emmen.

De bezoekers leken vertrouwen te putten uit het feit dat de 1-0 lang op het scorebord bleef staan en beten met name kort na rust flink van zich af. Zo kon Frei Koyunlu net na de thee alleen op Justin Bijlow af, maar die gooide zich mede dankzij een goede sliding van Eric Botteghin met succes voor de bal.

Feyenoord nam die waarschuwing ter harte en ging op zoek naar de 2-0, die halverwege de tweede helft ook viel. Uit een vrije trap aan de linkerkant van het veld tikte Nicolai Jørgensen als een echte spits binnen bij de eerste paal, waarmee de Deen tekende voor zijn derde doelpunt na de winterstop.

Daarmee was het verzet van FC Emmen definitief gebroken en de zege binnen voor Feyenoord, dat het legioen kort voor tijd trakteerde op nog een doelpunt. Doelman Dennis Telgenkamp had nog een antwoord op de kopbal van Marcos Senesi, maar was vervolgens kansloos toen Luis Sinisterra raak knikte in de rebound.

Voor een iemand werd de avond vervolgens nog extra bijzonder. Dick Advocaat liet enkele minuten voor tijd Róbert Bozeník invallen, waarmee in navolging van Özyakup ook de Slowaakse nieuweling zijn eerste minuten maakte in Rotterdamse dienst.

Zo kon het niet op voor Feyenoord, met twee debutanten, drie punten en de vijfde achtereenvolgende zege in de competitie. Volgende week neemt het team van Advocaat het in Alkmaar op tegen AZ, dat met zeven punten meer op de tweede plaats staat.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login