Nieuws

FEYENOORD WINT MET 2-3 VAN VVV VENLO

on

Feyenoord heeft zondag voor het eerst sinds 1991 een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo weten te winnen. Daar zag het tot halverwege de eerste helft niet naar uit. De thuisploeg kwam verdiend op een 2-0 voorsprong, waarna Feyenoord op slag van rust via een benutte strafschop van Lex Immers iets terugdeed. Na rust was Feyenoord een stuk sterker dan VVV en boog het de achterstand via treffers van Wesley Verhoek en Graziano Pellè om: 2-3. John Goossens maakte in Venlo als invaller zijn officiële debuut voor Feyenoord.

De spelers die afgelopen week werden gevraagd naar het feit dat de laatste overwinning van Feyenoord in Venlo uit 1991 stamde, konden nauwelijks een aanwijsbare reden bedenken voor deze opmerkelijke statistiek. Op een of andere manier blijken uitwedstrijden tegen VVV de ploeg niet te liggen, zo concludeerde Ronald Koeman in de aanloop naar het treffen in De Koel.

Het elftal van Feyenoord was zodoende gewaarschuwd dat hen alles behalve een makkelijke wedstrijd stond te wachten, maar desondanks keek het elftal al na ruim twintig minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Het was alsof de mysterieuze krachten die ervoor hadden gezorgd dat Feyenoord ruim twintig jaar niet had weten te winnen in Venlo opnieuw vat kregen op de ploeg, want die kwam allerminst overtuigend uit de startblokken.

Het elftal was slordig in balbezit en gaf VVV veel te veel ruimte om de aanval te zoeken. De 2-0 voorsprong voor de hekkensluiter in de competitie die halverwege de eerste helft op het scorebord stond was zodoende niet eens onverdiend. Na krap twintig minuten opende Ozan Türk de score door een vrije trap van net buiten het strafschopgebied hard en laag achter doelman Kostas Lamprou te schieten. Twee minuten later mocht verdediger Guus Joppen van achteruit opstomen, waarna hij de bal overtuigend in de korte hoek schoot: 2-0.

Trainer Ronald Koeman zag het vanaf de bank hoofdschuddend aan en greep binnen het half uur in, door Guyon Fernandez te vervangen door John Goossens. De van N.E.C. overgekomen middenvelder, die als linksbuiten ging spelen, maakte hiermee zijn officiële debuut voor Feyenoord.

De ingreep had effect, want in het laatste kwartier voor rust kwam Feyenoord steeds meer in haar eigen spel, hoewel de ploeg ook Lamprou dankbaar mocht zijn dat hij redding bracht toen hij oog in oog met Uche Nwofor kwam te staan. Waar de Nigeriaanse spits miste, viel het doelpunt even later aan de andere kant. In de blessuretijd van de eerste helft verdiende Lex Immers een strafschop en schoot deze zelf onberispelijk binnen.

Feyenoord ging zodoende na een matige eerste helft toch nog met een enigszins goed gevoel de rust in en kwam voor de tweede helft getergd uit de kleedkamer. Nog voordat VVV het goed en wel doorhad, was doelman Niki Mäenpää voor de tweede keer tijdens de wedstrijd gepasseerd. Het doelpunt kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Een hoge voorzet van Goossens werd verkeerd ingeschat door de defensie van de thuisploeg, waardoor Verhoek betrekkelijk eenvoudig bij de tweede paal kon binnen tikken.

De gelijkmaker was het startpunt van een sterke fase van Feyenoord, die na ruim een uur spelen tot een verdiende voorsprong leidde. Het doelpunt dat hiervoor zorgde was het resultaat van een prima aanval over meerdere schijven, die eindigde toen Verhoek een panklare voorzet afleverde voor Pellè. De spits kopte overtuigend raak en bezorgde Feyenoord, een week voor de Klassieker in De Kuip, een knappe, maar zwaarbevochten overwinning in Venlo.

VVV-Venlo – Feyenoord 2-3
Scoreverloop:
19’ 1-0 Türk
21’ 2-0 Joppen
45’ 2-1 Immers (strafschop)
47’ 2-2 Verhoek
63’ 2-3 Pellè

Scheidsrechter: Kuipers

Geel: Pellè, Goossens (Feyenoord),Van Haaren, Vorstermans, Meeuwis (VVV-Venlo)

Opstellingen:
VVV-Venlo: Mäenpää; Joppen, Seip, Vorstermans, Leiwakabessy; Van Haaren, Meeuwis, Türk (74’ Cullen); Otsu, Nwofor (80’ Bergkamp) en Wildschut (62’ Linssen).
Feyenoord: Lamprou; Janmaat, Mathijsen, Martins Indi, Nelom; Leerdam, Immers, Clasie; Verhoek (79’ Elabdellaoui), Pellè en Fernandez (28’ Goossens).

Bron: feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login