Nieuws

Feyenoord wint met 2-3 van Sc Heerenveen

on

Feyenoord heeft de uitwedstrijd bij sc Heerenveen met 3-2 gewonnen. De ploeg van trainer Arne Slot werkte twee keer een achterstand weg in Friesland en werd kort voor tijd geholpen door Syb van Ottele. De invaller ging na een scheidsrechterbal enorm de fout in. Ayase Ueda profiteerde optimaal.

De thuisploeg startte fel aan de wedstrijd, maar Feyenoord nam de regie snel over en dacht vroeg op voorsprong te komen. Lutsharel Geertruida kopte de bal achter keeper Mickey van der Hart na een rommelige situatie uit een hoekschop. De treffer ging niet door omdat Geertruida buitenspel stond op het moment dat Yankuba Minteh het doel onder vuurde probeerde te nemen.

Na een kwartier spelen kopte Santiago Gimenez de bal op de lat na een voorzet van Minteh, maar de Mexicaan stond duidelijk buitenspel. Niet veel later moest Feyenoord in de achtervolging. En dat had de ploeg van Slot volledig aan zichzelf te danken. Mats Köhlert scoorde met enig fortuin na een vreselijk misverstand tussen Luka Ivanusec en David Hancko: 1-0.

Feyenoord had even nodig om deze tik te verwerken – een geïrriteerde Timon Wellenreuther kreeg zelfs geel – en Feyenoord-huurling Patrick Wålemark miste een grote kans. De Zweed passeerde Wellenreuther maar schoot de bal voor een leeg doel voorlangs. De treffer was sowieso niet doorgegaan, want ook Wålemark stond buitenspel.

Langzaam maar zeker voerde Feyenoord de druk op en de kansen werden steeds iets groter. Hancko kopte te zacht na een vrije trap van Quilindschy Hartman en een streep van Ramiz Zerrouki vloog naast. Na 37 minuten was het wel raak. 

Mats Wieffer maakte zijn zesde competitiegoal door de bal van dichtbij binnen te tikken. Een groot aandeel in zijn treffer had Ivanusec met een prachtige assist: 1-1.

Feyenoord drukte door, maar kwam zelf ook goed weg. Zerrouki leed twee keer pijnlijk balverlies, maar de thuisclub profiteerde uiteindelijk niet. Voor Feyenoord schoot Hartman vanuit een lastige hoek nog over. 

In de rust van Heerenveen – Feyenoord werd Igor Korneev in het zonnetje gezet in het Abe Lenstra Stadion. De Rus speelde in het verleden voor beide clubs. In Rotterdam werd hij landskampioen in 1999 en won hij in 2002 de UEFA Cup.

Vanaf de tribune zag Korneev dat Hartman ook na rust voor het eerste gevaar zorgde. De schuiver van de linksback was geen probleem voor Van der Hart. Even later werd een voorzet van de ijverige Ivanusec ternauwernood weggebokst door de keeper van Heerenveen.

Vanaf de tribune zag Korneev dat Hartman ook na rust voor het eerste gevaar zorgde. De schuiver van de linksback was geen probleem voor Van der Hart. Even later werd een voorzet van de ijverige Ivanusec ternauwernood weggebokst door de keeper van Heerenveen.

Slot reageerde snel door drie nieuwe spelers te brengen. Bart Nieuwkoop, Igor Paixão en Ondrej Lingr kwamen in de ploeg voor Thomas Beelen, Ivanuseci en Zerrouki. 

De 2-2 viel enkele minuten later van een invaller. Paixão kopte de bal bij de tweede paal binnen na een afgemeten voorzet van Minteh. Direct na dat doelpunt kwam Ayase Ueda in het veld voor de onzichtbare Gimenez.

De Japanner werd uiteindelijk de gevierde man bij Feyenoord, met heel veel dank aan Syb van Ottele van Heerenveen. Hij ging enorm de fout in na een scheidsrechterbal van Higler. Ueda ontfutselde hem de bal en passeerde ook Van der Hart: 2-3. In het restant kwam de Rotterdamse zege niet meer in gevaar.

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply