Feyenoordinbeeld

FEYENOORD WINT MET 2-1 VAN VALENCIA

Feyenoord heeft zaterdagavond dankzij een doelpunt in de slotminuut van Eric Botteghin de openingswedstrijd tegen Valencia gewonnen: 2-1. Een week voor de wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal opende Nicolai Jørgensen met zijn eerste doelpunt in De Kuip de score..

Iets meer dan een half uur had Jørgensen ervoor nodig om voor het eerst doel te treffen in De Kuip. De spits, die deze zomer overkwam van FC Kopenhagen en een sterke indruk maakte in de eerste weken van de voorbereiding, zag zijn kans schoon toen Eljero Elia een uitstekende voorzet afleverde vanaf links. Jørgensen kopte prima raak en vierde zijn doelpunt met een gebalde vuist, in de wetenschap dat hij zich geen betere binnenkomer bij zijn nieuwe club had kunnen wensen.

.

Feyenoord ging dankzij het doelpunt van de Deen met een voorsprong de rust in, wat op basis van het spel in de eerste helft verdiend was. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst had een licht veldoverwicht en creëerde een handvol mogelijkheden. Zo zorgde Dirk Kuyt na een kwartier spelen voor vuurwerk, door de bal in de korte hoek hard op de vuisten van keeper Diego Alves te schieten en stelde Karim El Ahmadi kort voor rust de doelman op de proef met een poging van afstand.

.

Aan het spelbeeld veranderde de tweede helft weinig. Valencia, dat bij rust negen keer wisselde en een kwartier later nog eens tweemaal, deelde weliswaar een paar speldenprikken uit, maar wist nauwelijks kansrijk te worden.

.

De gelijkmaker na ruim zeventig minuten spelen kwam zodoende letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Invaller Alvaro Medran nam toen plaats achter een vrije trap vanaf een meter of dertig van het doel en kegelde de bal met veel effect achter doelman Pär Hansson.

.

Daarmee leek de eindstand bepaald, alleen dacht Eric Botteghin daar anders over. De verdediger kopte in de slotminuut van de reguliere speeltijd raak uit een hoekschop en bezorgde Feyenoord daarmee alsnog de winst. De ploeg ging een minuut later onder luid applaus van het veld, als beloning voor een prima resultaat en een goed optreden, dat vertrouwen biedt voor de wedstrijd die volgende week wordt gespeeld in de Amsterdam Arena.