Nieuws

FEYENOORD WINT MET 2-1 VAN STANDARD LUIK

on

Feyenoord heeft de tweede groepswedstrijd in de Europa League winnend afgesloten. De ploeg van trainer Fred Rutten was in eigen huis met 2-1 te sterk voor Standard Luik uit België. Elvis Manu maakte in de slotfase het winnende doelpunt voor Feyenoord. Sven van Beek nam vlak na rust de overige treffer voor zijn rekening.
Hoewel supporters van Standard Luik kort voor het duel hun vak uitbraken en op de vuist gingen met Feyenoord-fans, kon de wedstrijd op tijd beginnen. Rutten hield tegen de Belgen vast aan het credo ‘never change a winning team’ en liet zijn ploeg daarom in dezelfde opstelling aantreden als in de gewonnen uitwedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Go Ahead Eagles. Daardoor begonnen onder andere Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena wederom op de bank.

De thuisploeg nam direct het initiatief en zette Standard flink onder druk. De gretigheid van Feyenoord resulteerde na vijf minuten in een grote kans voor Elvis Manu, die na een lange aanval uiteindelijk op aangeven van Luke Wilkshire de bal voor zijn voeten kreeg. Het ontbrak echter aan kracht bij het schot van Manu, waardoor de Japanse doelman Eiji Kawashima makkelijk kon vangen.

Het volledig teruggetrokken Standard Luik kwam er niet aan te pas in De Kuip. De grote kansen bleven lang uit, maar na een rommelige fase was het opnieuw Manu die in scoringspositie kwam. Een zwabberschot van Jordy Clasie kon met moeite worden gepareerd door Kawashima, maar de keeper van de Walen redde vervolgens katachtig op de rebound van Manu. De buitenspeler van Feyenoord kon met zijn linkervoet onvoldoende richting aan de bal geven. Aan de andere kant hoefde Kenneth Vermeer weinig in actie te komen, maar de doelman van Feyenoord reageerde wel attent op het moment dat Standard een keer gevaarlijk werd. Jeff Louis werd tien minuten voor rust weggestuurd en probeerde het vervolgens met een lob die net kon worden overgetikt door Vermeer. In de slotfase van de eerste helft kreeg Manu weer een grote kans, maar hij kopte voorlangs het doel na een piekfijne voorzet van Miquel Nelom.

Na de thee was het wel raak voor de Rotterdammers. Een ingooi van Nelom werd op merkwaardige wijze tot doelpunt verwerkt door Sven van Beek, die vermoedelijk met de kruin ervoor zorgde dat Kawashima zich volledig verkeek op die bal. De verdediger van Feyenoord vertolkte nog geen twintig minuten later echter een negatieve rol bij de verrassende gelijkmaker van de bezoekers. In eerste instantie leek Jonathan Viera de bal in buitenspelpositie te ontvangen, maar het was Van Beek die ongelukkig de assist op Viera verzorgde waardoor hij van dichtbij de bal achter Vermeer kon plaatsen: 1-1.

Door de treffer van Standard Luik leek Feyenoord even in te kakken. De Belgen kwamen zelfs bijna op voorsprong nadat de Schotse invaller Tony Watt rakelings naast de voor hem verkeerde kant van de paal schoot. Toch was het de thuisploeg dat in het laatste deel van de wedstrijd het meest nadrukkelijk op jacht ging naar de overwinning. Na een gemiste kopbal van Bilal Basacikoglu verschafte Manu zich op schitterende wijze opnieuw een grote kans, maar hij schoot de bal recht op de keeper. Vijf minuten voor tijd zat het toch mee voor de aanvaller, die feilloos binnenschoot na terugleggen van Colin Kazim-Richards. In de blessuretijd kreeg Standard nog een kans, maar Vermeer voorkwam een puntendeling voor Feyenoord.

Scoreverloop
1-0 47′ Van Beek
1-1 65′ Viera
2-1 84′ Manu

Opstelling Feyenoord
Vermeer; Wilkshire, Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, Immers (77′ Basacikoglu), El Ahmadi; Toornstra, Kazim-Richards en Manu (90′ Vilhena).

Bron: Rijnmond.nl

IMG_7064.PNG

You must be logged in to post a comment Login