FEYENOORD WINT MET 2-1 VAN PSV

Feyenoord heeft zondagmiddag in De Kuip op imponerende wijze PSV verslagen. De ploeg van Ronald Koeman ging met een 0-1 achterstand de rust in, maar knokte zich in de tweede helft terug. Dankzij goals van Ruben Schaken en Graziano Pellè werden de drie punten veilig gesteld: 2-1. Voor Feyenoord was het de eerste overwinning in een wedstrijd tegen een topploeg dit seizoen. Bruno Martins Indi viel na een half uur spelen geblesseerd uit.

Feyenoord ging met een 0-1 achterstand de rust in, maar kon zichzelf ondanks die tussenstand halverwege de wedstrijd weinig verwijten. De ploeg speelde met een duidelijk plan, was agressief en gaf bovendien nauwelijks een kans weg. Feyenoord had alleen de pech dat de enige grove fout in de eerste helft direct werd afgestraft.

Dat gebeurde na ruim een half uur spelen, toen de verder sterk spelende Jordy Clasie een zeldzame blunder beging. De middenvelder liet zich, opgejaagd door twee PSV’ers, ver terugdringen op eigen helft en leverde de bal vervolgens zomaar in bij de tegenstander. Die schakelde razendsnel om, waardoor Erwin Mulder plotseling oog in oog kwam te staan met spits Tim Matavz. Die legde de bal breed en stelde Jeremain Lens in staat om vrij binnen te tikken.

Die goal was tegen de verhoudingen op het veld in. Feyenoord had juist een sterk eerste half uur achter de rug, waarin het PSV verschillende keren in problemen wist te brengen. Zo moest Timothy Derijck al vroeg in de wedstrijd aan de noodrem trekken toen Jean-Paul Boëtius op weg was om door de laatste linie van PSV te breken. Een kwartier later kwam Lex Immers net te kort om een voorzet van Ruben Schaken in te schieten.

Daarmee was het aantal wapenfeiten van Feyenoord in de eerste helft niet al te groot. Des te knapper was het dat de ploeg direct na rust orde op zaken stelde en de stand gelijk trok. Uitgerekend Clasie lag aan de basis van de gelijkmaker. De middenvelder revancheerde zich voor zijn fout in de eerste helft, door Schaken uitstekend de diepte in te sturen. De aanvaller werd vervolgens op weg naar het doel van Boy Waterman zwaar gehinderd door Marcelo, maar dit was geen belemmering voor Schaken om op wilskracht door te stomen en de keeper te passeren: 1-1.

De gelijkmaker was de opmaat voor een uitstekende tweede helft van Feyenoord, dat in een heerlijk voetbalgevecht met name in de duels PSV steeds te slim af was. De Feyenoorders lieten zien dat ze wisten wat er op het spel stond in De Kuip en speelden met de hartstocht die nodig is om een titelfavoriet te verslaan.

De strijd en inzet van Feyenoord betaalde zich halverwege de tweede helft uit bij de tweede goal van de ploeg. Nadat PSV de bal niet weg kreeg na een hoekschop van Clasie, was het Joris Mathijsen die Pellè aanspeelde op de rand van het zestienmetergebied. De spits, die nog vrijwel geen kans had gehad in de wedstrijd, schoot uit de draai knap binnen met links en liet De Kuip ontploffen van blijdschap.

Het doelpunt van Pellè was het begin van een zinderende laatste fase van de wedstrijd, waarin Feyenoord verzuimde om PSV de genadeklap te geven. Met name in het laatste kwartier wist Feyenoord kans op kans te creëren, zonder dat dit het gewenste resultaat opleverde. Zodoende bleef het tot de allerlaatste minuut spannend in De Kuip, waar bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bjorn Kuipers een luid gejuich opsteeg.

Feyenoord – PSV 2-1