Nieuws

FEYENOORD WINT MET 2-1 VAN FC DORDRECHT

on

FEYENOORD DOET OP VALREEP GOEDE ZAKEN IN DORDRECHT
Dankzij een doelpunt van Anass Achahbar diep in blessuretijd heeft Feyenoord zondag uitstekende zaken gedaan in de strijd om de derde plaats in de Eredivisie. De treffer van de invaller was van beslissende waarde in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht: 1-2. Elvis Manu zette de ploeg van trainer Fred Rutten in de eerste helft op voorsprong, terwijl Jeffry Fortes na een uur voor de gelijkmaker tekende. De overwinning in Dordrecht betekende voor Feyenoord de eerste op vreemde bodem in 2015.
Feyenoord doet op valreep goede zaken in Dordrecht
Grote belangen in Dordrecht
De uitslagen van dit weekend op de andere velden in de Eredivisie zorgden ervoor dat beide ploegen extra gemotiveerd het veld op stapten. Zo zag Feyenoord vrijdagavond al AZ, momenteel de grootste concurrent in de strijd om de derde plaats, onderuit gaan bij Vitesse, waardoor de selectie van Rutten zondag de bus in stapte in de wetenschap dat afstand kon worden genomen van de Alkmaarders.

Ook voor de hekkensluiter uit Dordrecht was de noodzaak om te winnen verder toegenomen, nadat het concurrent NAC Breda zaterdag drie punten zag pakken tegen Go Ahead Eagles. Daarom was het geen verrassing dat de thuisploeg, onder toeziend oog van debuterend hoofdtrainer Jan Everse, buitengewoon gretig van start ging. Het leidde tot een overwicht voor Dordrecht in het eerste kwartier, met een goede mogelijkheid voor Mart Lieder als belangrijkste wapenfeit.

Op het moment dat Feyenoord langzaam maar zeker onder de druk van de thuisploeg uitkwam, was het ook direct raak voor de Rotterdammers. Na een afgeslagen hoekschop vond Jordy Clasie het hoofd van de volledig vrijstaande Elvis Manu, die via onderkant lat prachtig raak kopte. Daarmee stond Feyenoord niet alleen op voorsprong, maar kreeg het tevens grip op de wedstrijd, zonder zelf groots te spelen.

Feyenoord helpt kansen om zeep
Waar Feyenoord voor rust moeite had met het creëren van kansen, kreeg het in het begin van de tweede helft prima mogelijkheden om het duel in het slot te gooien. Mitchell Te Vrede en Manu kregen de bal er van dichtbij echter niet in en dat bleken dure missers, aangezien het niet veel later aan de andere kant wél raak was. Jeffry Fortes kopte de bal na iets meer dan een uur spelen steenhard achter doelman Kenneth Vermeer en zorgde daarmee voor een vreugde-explosie aan de Krommedijk.

De gelijkmaker van FC Dordrecht was voor Feyenoord direct sein om vol overgave op jacht te gaan naar een nieuwe voorsprong en het mocht een klein wonder heten dat die stormloop geen doelpunt opleverde. Zo kreeg Te Vrede met keeper Filip Kurto uit positie de bal op een presenteerblaadje en hadden Manu en Karim El Ahmadi vrije doortocht naar het doel, maar niemand haalde uiteindelijk de trekker over.

Beslissing in blessuretijd
Ondertussen tikte de tijd weg voor Feyenoord, dat ondanks het inbrengen van verse krachten als Bilal Basaçikoglu en Anass Achahbar genoegen moest leek te nemen met een punt. Laatstgenoemde zorgde diep in blessuretijd echter voor een grote ontlading in het Rotterdamse kamp, door de bal buiten bereik van Kurto in de linkerhoek te koppen. Bijna nog zorgde diezelfde Kurto, door mee te gaan bij een hoekschop, voor de gelijkmaker, maar Vermeer tikte de kopbal van zijn collega uit de kruising en stelde zo de drie punten veilig voor Feyenoord.

FC Dordrecht – Feyenoord 1-2
Scoreverloop:
19’ 0-1 Manu
62’ 1-1 Fortes
90+2 1-2 Achahbar

Scheidsrechter: Liesveld

Geel: Van Deelen (FC Dordrecht), Clasie, Boulahrouz (Feyenoord)

Opstellingen
FC Dordrecht: Kurto; Van Deelen (49’ Slory), Haddad, Lima, Gosens; Klaiber (80’ Alisic), Fortes, Steenvoorden; Van Overeem, Lieder (56’ Biekman) en Korte.
Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Boulahrouz, Kongolo, Nelom; Clasie, Immers, El Ahmadi; Toornstra (64’ Basaçikoglu), Te Vrede (79’ Achahbar) en Manu.

Bron: feyenoord.nl

image

You must be logged in to post a comment Login