Nieuws

FEYENOORD WINT MET 2-1 VAN AZ

on

Even leek Feyenoord het zich ook in de laatste weken van de competitie weer moeilijk te gaan maken. Een 0-1 achterstand bij rust tegen AZ, het zou de bezoekers uit Alkmaar weer op één punt van de Rotterdammers brengen. Maar de treffer van Mats Seuntjes werd na rust weggepoetst door een veel gretiger ogend Feyenoord: 2-1.

Kort na rust poeierde Tyrell Malacia de gelijkmaker achter keeper Marco Bizot. En AZ bleef wankelen. Cuco Martina moest op de brancard het veld af, maar zijn vervanger Jeremiah St. Juste kende een goede invalbeurt. Keer op keer zocht de rechtsback de aanval en bij één van die momenten bediende hij Robin van Persie. De 2-1 van de topscorer aller tijden van Feyenoord zou Feyenoord op een ontspannen manier naar het einde van het seizoen moeten brengen. Met nog drie wedstrijden op het menu is het gat met nummer vier AZ liefst zeven punten

AZ probeerde met wissels nog onder de omsingeling van Feyenoord uit te komen, maar ook met de van zwaar blessureleed teruggekeerde Myron Boadu, Oussama Idrissi en Björn Johnsen creëerde de ploeg van John van den Brom nauwelijks nog kansen. Ook bij Feyenoord was het beste er trouwens wel vanaf. Van Bronckhorst wisselde nog, maar de roep van het Legioen om Orkun Kökcü werd door de trainer genegeerd. Yassin Ayoub mocht Van Persie aflossen, Jan-Arie van der Heijden kwam voor Sam Larsson.

Feyenoord gaat dit seizoen nog op bezoek bij NAC en Fortuna Sittard en krijgt ADO Den Haag nog tegenover zich in de Kuip. De aanhang verheugt zich nog op het afscheid van Robin van Persie en Giovanni van Bronckhorst in de Kuip tegen ADO.

Bron: AD.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login