Nieuws

Feyenoord wint met 2-0 van Willem II

on

Feyenoord heeft zondagmiddag met 2-0 gewonnen van Willem II. Bij rust was die stand al bereikt. Jens Toornstra en Steven Berghuis maakten de goals voor de Rotterdammers.

In een uitverkochte Kuip begon Feyenoord wat afwachtend. In het eerste kwartier waren geen grote kansen te noteren voor beide doelen. Feyenoord was wel sterker en had het meeste balbezit. Uiteindelijk leverde dat ook een doelpunt op.

Tyrell Malacia gaf de bal vanaf de linkerkant voor op Jens Toornstra. Hij kon die bal met een knappe voetbeweging promoveren tot doelpunt: 1-0. Het gaf de Rotterdammers energie om door te drukken. Dat lukte ook. Een handsbal van Willem II’er Dries Saddiki in het strafschopgebied leverde Feyenoord een strafschop op. Steven Berghuis mocht aanleggen en faalde niet: 2-0. Met die stand zochten de ploegen de kleedkamer op.

In de tweede helft speelde de thuisploeg minder, maar kwam het niet echt in de problemen. Met name Luciano Narsingh kreeg twee grote kansen. Hij liep tweemaal in vrijheid op Timon Wellenreuther af, maar schoot hem in beide gevallen op de Duitse doelman.

Het bleef daardoor bij 2-0. Feyenoord blijft door de overwinning op de derde plaats staan en neemt (tijdelijk) afstand van nummer vier PSV. Zij volgen op vier punten, maar spelen later op de middag nog tegen FC Groningen. Nummer vijf Willem II werd op zes punten gezet.

Scoreverloop

30′ 1-0 Jens Toornstra
35′ 2-0 Steven Berghuis (strafschop)

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login