FEYENOORD WINT MET 2-0 VAN PEC ZWOLLE

Met de vijfde competitieoverwinning op rij heeft Feyenoord zaterdagavond haar plek in de top drie van de Eredivisie verstevigd. Dankzij doelpunten van Sven van Beek en Jean-Paul Boëtius werd PEC Zwolle in De Kuip met 2-0 verslagen, waardoor Feyenoord drie punten uitliep op de bekerhouder die tot de onderlinge confrontatie nog op gelijke hoogte stond.

De eerste helft in De Kuip had bij vlagen meer weg van een schaakpartij dan van een voetbalwedstrijd. Daarin werd aan Feyenoord-zijde de bal geduldig van voet naar voet geschoven, maar schaakmat kwam PEC Zwolle nooit te staan.

Alleen in de openingsfase wist Feyenoord een levensgrote kans te creëren. Tonny Vilhena had zijn ploeg een droomstart kunnen bezorgen, toen hij op aangeven van Colin Kazim-Richards van dichtbij mocht afvuren op het doel van Feyenoord-huurling Warner Hahn. Het schot van de middenvelder, die voor de tweede wedstrijd op rij de geblesseerde Lex Immers verving, werd echter geblokt door een verdediger en eindigde naast de goal.

Feyenoord maakte vervolgens tot de rust weliswaar de dienst uit, maar de ploeg dreef PEC Zwolle zo ver terug op eigen helft dat het vrijwel onmogelijk werd om nog een gaatje in de defensie te vinden. Zodoende kwam het enige gevaar via schoten van afstand, maar omdat achtereenvolgens Miquel Nelom en Jens Toornstra net buiten de palen mikten, gingen beide ploegen doelpuntloos aan de thee.

Het doelpunt dat Sven van Beek kort na rust maakte, voelde zodoende vooral als een opluchting. De verdediger schoot overtuigend binnen toen een afvallende bal na een vrije trap van Tonny Vilhena voor zijn voeten viel.

Op die voorsprong was ook op basis van de tweede helft helemaal niets af te dingen. Feyenoord gaf zelf geen kans weg en tikte PEC Zwolle bij vlagen van het kastje naar de muur. Met name het middenveld van Feyenoord was na rust op dreef, met Jordy Clasie en Karim El Ahmadi als drijvende krachten van het elftal.

De twee hadden er een belangrijk aandeel in dat de bezoekers steeds verder onder druk gezet werden, waardoor Feyenoord in tegenstelling tot de eerste helft ook flink wat kansen wist te creëren. De 2-0 na een uur spelen was daar een logisch gevolg van. Het doelpunt mocht voor een groot deel op het conto van Kazim-Richards worden geschreven. De spits verlengde met zijn hak een voorzet van Luke Wilkshire, waardoor Boëtius bij de tweede paal in alle vrijheid binnen kon tikken.

Dat daarmee ook de eindstand was bereikt, zal vooral PEC Zwolle tevreden hebben gestemd. De ploeg, die bij het laatste bezoek aan De Kuip nog Ajax had overrompeld in de bekerfinale, mocht de handen dichtknijpen dat Feyenoord in het laatste half uur de marge niet verder wist te vergroten.

Feyenoord – PEC Zwolle 2-0