Feyenoord wint met 2-0 van Fortuna Sittard

Feyenoord heeft zondagmiddag in de eigen Kuip met 2-0 van Fortuna Sittard gewonnen. Bryan Linssen en Steven Berghuis tekenden na rust voor de treffers.

Dick Advocaat kreeg deze week te horen dat hij vanwege coronabesmettingen een aantal spelers moest missen en moest vandaag behoorlijk puzzelen aan de opstelling van Feyenoord.

Bozenik kreeg in de eerste helft grote kansen om Feyenoord op voorsprong te zetten, maar de jonge Slowaak was niet scherp genoeg. Toen Bozenik wél raak schoot, stond hij een half metertje buiten spel.

Na rust kwam Feyenoord dan eindelijk wel op voorsprong. Een voorzet van Steven Berghuis werd goed ingekopt door Bryan Linssen. Linssen gaf later aan dat hij en Berghuis dit hadden afgesproken.

Na de openingstreffer lukte het Feyenoord lange tijd niet om meer afstand te nemen. Bozeník miste vervolgens een grote kans, Aliou Balde schoot op de paal.

In de 82e minuut stuurde invaller Balde aanvaller Berghuis weg, Berghuis schoot de 2-0 in de verre hoek waardoor Feyenoord weer drie punten kon bijschrijven aan het totaal.