Nieuws

Feyenoord wint met 2-0 van Fc Twente (verslag)

on

Voor het eerst sinds 2019 heeft Feyenoord zondagmiddag weer eens gewonnen van FC Twente. De Rotterdammers pakten door doelpunten van Orkun Kökcü en David Hancko de overwinning en incasseerden ook in het vierde thuisduel van het seizoen geen tegendoelpunt.

In een gelijkwaardige eerste helft, kregen zowel Feyenoord als FC Twente kansen op de openingsgoal. Die viel echter pas op slag van rust, nadat Orkun Kökcü een vrije trap op fraaie wijze achter Lars Unnerstall krulde. Saai was het eerste bedrijf echter allerminst. Al in de openingsfase werd Unnerstall gepasseerd door David Hancko, maar de inzet van de Slowaak werd van de doellijn gehaald door Robin Pröpper. 

Aan de andere kant was Ricky van Wolfswinkel gevaarlijk, maar bracht Justin Bijlow redding. Een ingreep van de Feyenoord-doelman was ook noodzakelijk toen de rappe Vaclav Cerny aan de rechterkant mocht oprukken richting vijandelijk doel. 

Net voordat Twente de tweede kans van de wedstrijd noteerde, had Quinten Timber Feyenoord eigenlijk al op voorsprong moeten schieten. De middenvelder werd door de as de diepte ingestoken door Kökcü, maar wist oog-in-oog met Unnerstall niet te scoren.

Uiteindelijk werd de druk van Feyenoord het tienkoppige Twente toch te machtig. Unnerstall hield zijn ploeg veelvuldig op de been, maar een kopbal van Hancko was hem te machtig. Het was de eerste eredivisiegoal voor de Slowaak.

Met nog 25 minuten op de klok, liet Feyenoord de touwtjes enigszins vieren. Invaller Igor Paixão was nog het dichtstbij een derde treffer, maar hij kon net niet bij een schot van Patrik Wålemark.

Feyenoord noteerde daarmee uiteindelijk een eenvoudige overwinning én boekte voor het eerst sinds 29 september 2019 – na drie gelijke spelen en één verliespartij – weer eens een overwinning op FC Twente. 

Feyenoord-FC Twente 2-0 (1-0)

43′ Orkun Kökcü 1-0

64′ David Hancko 2-0

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen (79′ Wieffer), Trauner, Rasmussen, Hancko; Geertruida, Timber, Kökcü (68′ Paixão); Szymánski, Giménez (79′ Giménez), Dilrosun (61′ Wålemark)

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply