Nieuws

FEYENOORD WINT MET 2-0 VAN FC DORDRECHT

on

Dankzij late doelpunten van Jens Toornstra en Ruben Schaken heeft Feyenoord zaterdagavond een moeizame overwinning geboekt op FC Dordrecht: 2-0. Bij aanvang van een belangrijke week, waarin Feyenoord nog achtereenvolgens Sevilla FC en PSV treft, had Feyenoord de hele wedstrijd een overwicht, alleen slaagde het elftal er lange tijd niet in om de kansen die het kreeg af te maken. Pas toen Feyenoord laat in de tweede helft met een man meer kwam te staan en een stormloop op het doel van de bezoekers ontketende, werd het overwicht ook tot uitdrukking gebracht in de score.

De verhoudingen tussen Feyenoord en FC Dordrecht waren voorafgaand aan de aftrap duidelijk geworden door een opvallende statistiek, die weinig aan duidelijkheid te wensen overliet. Het aantal minuten dat Feyenoord al geen doelpunt had hoeven incasseren in de Eredivisie (297), was namelijk bijna gelijk aan het aantal minuten dat Dordrecht al geen doelpunt meer had weten te maken (287). Waar Feyenoord zodoende zes wedstrijden op rij ongeslagen bleef, verloren de Schapenkoppen al zes duels op rij.

Supporters die gezien deze wetenschap hadden gerekend op een walk-over in De Kuip, kwamen desondanks bedrogen uit. Feyenoord leek weliswaar met name in de openingsfase de achilleshiel van de bezoekers te hebben gevonden door de ruimtes achter de defensie van Dordrecht te benutten, maar drie buitenspelsituaties stonden een gepaste beloning in de weg.

Waar het in die fase slechts een kwestie van tijd leek voordat Feyenoord een voorsprong zou pakken, werd naarmate een doelpunt uitbleef steeds meer duidelijk hoe welkom een vroege treffer was geweest. FC Dordrecht ging zeker na rust steeds meer geloven in een punt in De Kuip, wat gezien de voorgaande zes nederlagen op rij een stuntje genoemd zou mogen worden.

Bij Feyenoord ontbrak ondertussen met name in de voorhoede de vorm van de dag, waardoor ondanks een groot veldoverwicht het aantal kansen aanvankelijk beperkt was. Daar kwam pas verandering in tijdens het laatste kwartier van de wedstrijd toen Feyenoord door een rode kaart voor Marvin Peersman (tackle van achter op Jens Toornstra) met een man meer kwam te staan en Rutten met Ruben Schaken een extra aanvaller in de ploeg bracht.

In de slotfase was het zodoende eenrichtingsverkeer naar het doel van de sterk keepende Filip Kurto, waarbij alle hoop erop was gericht dat de bal één keer goed zou vallen. Dat gebeurde uiteindelijk vier minuten voor tijd, toen Dordrecht een voorzet van invaller Bilal Basaçikoglu niet kreeg opgeruimd en Toornstra de bal van dichtbij binnen kon pegelen. De marge werd in de slotseconden nog verdubbeld door een uitgekiend doelpunt van invaller Ruben Schaken, die de doelman verschalkte met een fraaie stiftbal. Daarmee waren de drie punten een feit, al kon het resultaat niet verbloemen dat de wijze waarop dat tot stand kwam stof tot nadenken geeft in de aanloop naar de Europese confrontatie met Sevilla FC van komende donderdag.

Feyenoord – FC Dordrecht 2-0
Scoreverloop:
86’ 1-0 Toornstra
90+2’ 2-0 Schaken

Scheidsrechter: Wiedemeijer

Geel: Van Beek (Feyenoord), Meulens, Kurto, Koolwijk (FC Dordrecht)

Rood: Peersman (FC Dordrecht, 72’)

Opstellingen:
Feyenoord: Vermeer; Karsdorp (82’ Te Vrede), Van Beek, Kongolo, Nelom; El Ahmadi (75’ Schaken), Immers, Vilhena; Toornstra, Kazim-Richards en Boëtius (68’ Basaçikoglu).
FC Dordrecht: Kurto; Fortes, Troost-Ekong, Peersman, Lima; Ojo, Van Haaren, Gosens (76’ Koolwijk); Meulens (60’ Van Overeem), Ten Voorde en Danso (56’ Pisas).

Bron: Feyenoord.nl

IMG_8419.PNG

You must be logged in to post a comment Login