Nieuws

Feyenoord wint met 1-4 van Willem II

on

Feyenoord heeft zondagmiddag Willem II met 1-4 verslagen. De Rotterdammers begonnen niet goed en kwamen in het eerste kwartier nog op achterstand via een doelpunt van Vangelis Pavlidis, maar maakte in de 22e minuut gelijk via linksback Ridgeciano Haps. In de tweede helft scoorden Bryan Linssen en Steven Berghuis (tweemaal) namens Feyenoord.

De ploeg van Dick Advocaat was in het eerste kwartier niet scherp. Willem II had het betere van het spel en kon dat ook omzetten in een doelpunt. Een hoekschop van de Tilburgers vloog er in de dertiende minuut in. Pavlidis kon van heel dichtbij binnentikken. De Feyenoord-verdediging zag er niet goed uit.

De Rotterdammers herstelden zich wel snel. Een soepel lopende aanval zorgde voor de gelijkmaker. João Carlos Teixeira gaf de bal in het strafschopgebied aan de doorgekomen Ridgeciano Haps. Hij tikte binnen: 1-1. Dat was ook de stand waarmee de ploegen gingen rusten.

Na rust was het al snel Feyenoord dat kon scoren. Bryan Linssen kreeg in het strafschopgebied via via de bal voor zijn voeten. Hij schoot hem vervolgens goed binnen: 1-2. Na wederom een goede aanval kon Feyenoord zelfs op 1-3 komen. Berghuis schoof de bal met zijn linker in de rechterhoek. De 1-4 kwam ook op de naam van Berghuis. Na een fout van Willem II-doelman Robbin Ruiter lepelde Berghuis de bal over alles en iedereen heen. De wedstrijd was daardoor beslist.

Door de overwinning op Willem II is Feyenoord in ieder geval voor een paar uur de koploper van Nederland. 

Scoreverloop

13′ 1-0 Vangelis Pavlidis
22′ 1-1 Ridgeciano Haps
48′ 1-2 Bryan Linssen
56′ 1-3 Steven Berghuis
77′ 1-4 Steven Berghuis

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login