Nieuws

FEYENOORD WINT MET 1-4 VAN AZ

on

Feyenoord heeft zondag uitstekende zaken gedaan in de strijd om de derde plaats in de eredivisie. Op bezoek bij directe concurrent AZ was de ploeg van trainer Fred Rutten oppermachtig: 1-4. Elvis Manu (2), Anass Achahbar en Derrick Luckassen (eigen doelpunt) namen de Rotterdamse treffers voor hun rekening. Door de zege vergoot Feyenoord de voorsprong op AZ tot zeven punten.

De bezoekers uit Rotterdam, die verrassend begonnen met zowel Colin Kazim-Richards als Anass Achahbar, waren in de eerste helft oppermachtig. Al vroeg in de wedstrijd hielp de thuisploeg Feyenoord op weg, nadat een voorzet van Miquel Nelom in de derde minuut ongelukkig werd binnen gewerkt door AZ-verdediger Derrick Luckassen: 0-1. Na tien minuten werd de voorsprong bijna verdubbeld, maar na goed doorzetten wist Elvis Manu doelman Esteban echter niet te passeren.

Feyenoord had in het AFAS Stadion werkelijk niets te duchten van AZ, dat pas halverwege het eerste bedrijf voor het eerst dreigend wist te worden in eigen huis. Het lichte overwicht van AZ resulteerde na een half uur spelen wel in een levensgrote kans voor Markus Henriksen. Hoewel de Noor fraai werd aangespeeld door Nemanja Gudelj wist hij het net in kansrijke positie niet te vinden. Tussendoor had ook Manu de kans op een doelpunt laten liggen, want oog in oog met de Costa Ricaanse Esteban prikte hij naast.

Toch slaagde Feyenoord erin met een comfortabele marge de kleedkamers op te zoeken. Manu zette voor vanaf rechts en vond Achahbar, die beheerst controleerde en vervolgens hard binnenschoot: 0-2. Nog voor rust werd het nog erger voor AZ. Vlak na de tweede goal faalde Manu wederom opzichtig, maar in de slotminuut van de eerste helft kon de buitenspeler alsnog juichen. Een voorzet van Achahbar werd doorgekopt door de sterk spelende Kazim-Richards, waarna Manu vervolgens kon scoren met het hoofd.

Na de thee gingen de Rotterdammers verder. Vlak na de hervatting probeerde Kazim-Richards met een omhaal ook zijn naam op het scorebord te krijgen, maar de Turkse aanvaller zag zijn inzet aan de voor hem verkeerde kant van de paal verdwijnen. Hij zag in de 59e minuut Manu wel opnieuw scoren. Lex Immers schoot hard op de vuisten van Esteban, die niet kon voorkomen dat de rebound werd verzilverd door Manu.

Ondanks grote kansen voor opnieuw Achahbar (schot) en Kazim-Richards (kopbal) namens Feyenoord en Henriksen (over) voor AZ leek de wedstrijd te eindigen in 0-4 zege voor de havenstedelingen, maar in de slotfase viel alsnog een treffer. Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer liet een terugspeelbal van Sven van Beek onder zijn voet doorgaan, waardoor de bal in het doel rolde.

Scoreverloop
0-1 3′ Luckassen (e.d.)
0-2 40′ Achahbar
0-3 45′ Manu
0-4 59′ Manu
1-4 88′ Van Beek (e.d.)

Opstelling Feyenoord

Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie (80′ Vilhena), Immers (64′ Toornstra), El Ahmadi; Achahbar, Kazim-Richards en Manu (75′ Boëtius)

Bron: Rijnmond.nl

  

You must be logged in to post a comment Login