Feyenoord wint met 1-3 van Fc Emmen

In de eredivisie heeft Feyenoord zondag, een week na het kampioenschap, weer een zege bijgeschreven. De Rotterdammers liepen in de tweede helft weg bij FC Emmen (1-3).

Aan de basisopstelling merkte iedereen direct dat Feyenoord het uitduel met FC Emmen erg serieus nam. De thuisploeg, die deze speelronde aanving als de nummer zestien, wilde ten koste van alles de nacompetitie voorkomen. Slot haalde op de persconferentie aan dat hij de sportieve plicht belangrijk vindt.

De ploeg uit Drenthe liet in de beginfase niet de kaas van het brood eten. Sterker nog, de thuisploeg kwam zelfs op voorsprong. Keziah Veendorp stak Richairo Zivkovic weg. De spits van FC Emmen liep uit de rug van Feyenoorder Mats Wieffer weg, waarna hij met een schot doelman Justin Bijlow verschalkte (1-0).

Feyenoord toonde na het openingsdoelpunt de aanvalskracht. Zo gaf Igor Paixão vanaf de rechterkant de bal scherp voor op topscorer Santiago Gimenez. De spits van de Rotterdammers controleerde de bal echter niet goed, waarna de kans verkeken was. De bezoekers hielden de bal in het bezit, maar kwamen tot weinig kansen.

Met een harde knal trok Oussama Idrissi in de 30e minuut namens Feyenoord de stand gelijk (1-1). De bezoekers drukten vooralsnog niet door. Vlak voor de pauze incasseerde Feyenoord een tegenvaller met een gele kaart voor Wieffer. Hiermee is hij geschorst voor het afsluitende thuisduel met Vitesse.

Feyenoord zou uiteindelijk nog twee keer tot scoren komen. Dat deed Danilo namens de Rotterdammers. In de tachtigste minuut kopte hij een voorzet van Lutsharel Geertruida raak (1-2). Vlak voor tijd zorgde de Braziliaanse spits voor het slotakkoord met de 1-3. Daarmee bewees Feyenoord zichzelf niet alleen een dienst, maar ook Excelsior. Na deze nederlaag moet FC Emmen namelijk aan de bak in de nacompetitie.

FC Emmen – Feyenoord 1-3 (1-1)

15′ 1-0 Richairo Zivkovic
30′ 1-1 Oussama Idrissi
80′ 1-2 Danilo
86′ 1-3 Danilo

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida (58′ Dilrosun), Wieffer, Hancko, Hartman; Timber (58′ Kasanwirjo), Szymanski (67′ Danilo), Kökçü; Paixão (58′ Jahanbakhsh), Gimenez, Idrissi

Bron: Rijnmond.nl