Nieuws

FEYENOORD WINT MET 1-2 VAN SC HEERENVEEN

on

Feyenoord heeft zondag de volle winst gepakt in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. De basis voor de overwinning werd gelegd in het eerste kwartier, toen via doelpunten van Jean-Paul Boëtius en Lex Immers een 0-2 voorsprong werd genomen. Via Kenny Otigba deed de thuisploeg in de extra tijd van de eerste helft iets terug. De ploeg van trainer Ronald Koeman bleef in de tweede helft op knappe wijze overeind, waardoor drie kostbare punten meegingen naar Rotterdam: 1-2.

Ronald Koeman had vrijdags tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel in Friesland nog maar eens aangegeven hoe belangrijk zelfvertrouwen kan zijn voor een voetballer. De hoofdtrainer had tijdens de trainingen van de voorbije week een opgebloeide Jean-Paul Boëtius gezien, wat veel te maken had met diens ijzersterke optreden en fraaie treffer in de topper tegen PSV.

Dat de talentvolle aanvaller, die na zijn rentree in september een moeizame periode kende, zich in het Abe Lenstra Stadion net zo zelfverzekerd voelde als op de training, bewees hij al negen minuten na de aftrap. Nadat een duel tussen doelman Kristoffer Nordfeldt en Graziano Pellè onbeslist was geëindigd, stiftte Boëtius de vrijgekomen bal met zijn linkervoet op sublieme wijze in het lege doel. Daarmee bezorgde hij zijn ploeg een droomstart in Friesland, waar het enkele minuten later nog mooier werd voor Feyenoord. Na sterk doorzetten van Ruben Schaken werd Lex Immers in het strafschopgebied aangespeeld door Daryl Janmaat, waarna de middenvelder de bal zonder aarzelen in de verre hoek kegelde: 0-2.

De even verdiende als comfortabele voorsprong die Feyenoord na een kwartier spelen op zak had, was vooral het gevolg van de felle en geconcentreerde wijze waarop het aan de wedstrijd was begonnen. De opbouw van sc Heerenveen werd in vroeg stadium verstoord, terwijl de Feyenoorders ook in de duels op het middenveld meestal als winnaar uit de strijd kwamen. Het overwicht had zich zelfs kunnen uitbetalen in een nog grotere voorsprong, maar Tonny Vilhena knalde na goed terugleggen van Bruno Martins Indi hoog over.

Hoewel de thuisploeg tegen het einde van de eerste helft een paar keer dreigend in de buurt van Erwin Mulder verscheen, leek Feyenoord de marge van twee goals verschil tamelijk onbedreigd mee te nemen naar de tweede helft. In de extra tijd was het echter verdediger Kenny Otigba die op aangeven van Rajiv van la Parra raak kopte. De aansluitingstreffer betekende een fikse tegenvaller voor de Rotterdammers, die kort na rust ontsnapten aan een nieuwe mokerslag. Alfred Finnbogason verscheen oog in oog met Mulder, die met zijn teen de gelijkmaker voorkwam.

Voor sc Heerenveen was de reuzenkans aanleiding om nog meer energie in het duel te stoppen. Het gevolg daarvan was een op en neer golvend voetbalgevecht, waarin beide ploegen prima mogelijkheden kregen. Zo had Immers het duel na zeventig minuten in het slot kunnen gooien, maar hij kreeg de bal van dichtbij niet langs doelman Nordfeldt. Aan de andere kant zorgde Bilal Basacikoglu voor gevaar, toen hij zijn harde schot vanaf de rechterkant gekeerd zag worden door de uitstekend keepende Mulder.

Zo ging Feyenoord niet voor het eerst dit seizoen een zenuwslopende slotfase tegemoet, waarin de ploeg vooral moest zien te overleven. Ondanks de opportunistische speelwijze die de thuisploeg in de laatste minuten hanteerde, bleef de Rotterdamse defensie uitstekend op de been. Na een schuiver van Finnbogason, die voorlangs het doel gleed, was het laatste gevaar geweken, waardoor Feyenoord de volle winst meenam naar Rotterdam.

Sc Heerenveen – Feyenoord 1-2
Scoreverloop:
9’ 0-1 Boëtius
16’ 0-2 Immers
45+ 2 1-2 Otigba

Scheidsrechter: Kuipers

Geel: Van Anholt (sc Heerenveen), Clasie, Van Beek (Feyenoord)

Opstellingen:
Sc Heerenveen: Nordfeldt; Otigba, Dijks, Kruiswijk, Van Anholt; De Roon, Van den Berg, Eikrem (86’ Ziyech); Van la Parra (60’ Wildschut), Finnbogason en Basacikoglu (82’ Slagveer).
Feyenoord: Mulder; Janmaat, Van Beek, Mathijsen, Martins Indi; Clasie (88′ Kongolo), Immers, Vilhena (80’ Bakkal); Schaken (73’ Verhoek), Pellè en Boëtius.

Bron: Feyenoord.nl

20131202-204053.jpg

You must be logged in to post a comment Login