FEYENOORD WINT MET 1-0 VAN NEC

Feyenoord heeft het seizoen 2015-2016 afgesloten met een 1-0 overwinning op N.E.C. Clubtopscorer Dirk Kuyt zorgde met zijn negentiende treffer voor de enige goal van de wedstrijd, waardoor de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst het seizoen beëindigt met 63 punten uit 34 duels. Jari Schuurman maakte kort voor tijd zijn officiële debuut in Feyenoord 1.
.

Vanwege de bekerwinst en het feit dat Feyenoord zich vorig weekend al verzekerde van de derde plaats, viel er voor Feyenoord niet veel meer te winnen of verliezen in De Kuip. De spelers lieten in aanloop naar het slotduel weten het seizoen voor eigen publiek goed te willen afsluiten, maar het duurde even voordat ze op gang kwamen. Dat had wellicht te maken met het weer, want onder de strakblauwe hemel en felle zon liep het kwik in De Kuip op tot ruim boven de 25 graden.

.

Aanvankelijk genoot het publiek dan ook vooral van de weeromstandigheden, totdat Feyenoord na een klein half uur het ritme te pakken had en ook direct gevaarlijk werd. Tonny Vilhena schatte de snelheid van Eljero Elia op waarde, waarna diens voorzet door Janio Bikel werd geblokt voordat de bal Kuyt bereikte. Via de bovenkant stuitte de bal weer terug het veld in, maar niet voor de voeten van een Feyenoorder.

.

Het bleek de opmaat naar meer kansen voor de thuisploeg, die met name via Bilal Basaçikoglu gevaarlijk werden. In de eerste helft ontsnapte de aanvaller na een pass van Karim El Ahmadi, maar raakte hij de benen van doelman Brad Jones. Net na rust creëerde hij voor zichzelf een vrije doortocht richting de N.E.C.-keeper, maar dit keer was het de paal die een treffer in de weg stond.

.

Kuyt toonde zich tien minuten na rust wél trefzeker oog in oog met de doelman. De aanvoerder, terug in de opstelling na een kuitblessure, werd door Rick Karsdorp de diepte in gestuurd en omspeelde gemakkelijk Jones, waarna het voor hem een koud kunstje was om zijn negentiende treffer van het seizoen te maken. Na de openingstreffer leek N.E.C. – dat bij winst nog kans maakte op play-offs voor Europees voetbal – de handdoek in de ring te gooien, wat voor Feyenoord kansen bood om de score verder uit te breiden. De ploeg was echter niet doortastend en scherp genoeg om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, terwijl Eric Botteghin pech had dat zijn kopbal tegen de paal belandde.

.

Daardoor kreeg ook Kenneth Vermeer nog de kans om zich te onderscheiden. De doelman redde twintig minuten voor tijd knap op een poging van Christian Santos en hield daarmee net als vorige week zijn doel schoon. Dat bleek voldoende voor de negentiende overwinning van het seizoen, waar ook Jari Schuurman nog deel vanuit mocht maken. De 18-jarige middenvelder kwam drie minuten voor tijd in het veld voor Tonny Vilhena en maakte daarmee op de valreep van het seizoen zijn officiële debuut in Feyenoord 1.