Nieuws

FEYENOORD WINT MET 1-0 VAN FC GRONINGEN

on

Feyenoord is zondagmiddag de belangrijke slotweek voor de winterstop gestart met een overwinning op FC Groningen. De ploeg van Ronald Koeman verdedigde in De Kuip met succes een vroege voorsprong, die was te danken aan een rake kopbal van Graziano Pellè: 1-0.

Dat Feyenoord tot aan de rust alleen in de eerste minuut na de aftrap even de weg kwijt was, was veelzeggend over het spelverloop in de eerste helft. De ploeg verspeelde de bal snel na het eerste fluitsignaal en zag hoe FC Groningen uit de aanval die volgde een grote kans creëerde, waarbij Tjaronn Chery de paal raakte.

Feyenoord bleek niet onder de indruk van die vroege uitbraak van de bezoekers, want in het vervolg van de eerste helft was het de thuisploeg die de dienst uitmaakte in De Kuip. Het elftal werd daarbij gesterkt door een vroege openingsgoal van Graziano Pellè. Hij was het eindstation van een fraaie aanval, die werd opgezet via een prima dieptepass van John Goossens. De gelegenheidsrechtsbuiten bereikte de in topvorm verkerende Jean-Paul Boëtius, die vanaf links een voorzet gaf waaruit Pellè van dichtbij binnen kon koppen.

Die voorsprong wist Feyenoord zonder problemen tot aan het rustsignaal te verdedigen, door compact en vanuit een goede organisatie te spelen. Bovendien brak de ploeg na het veroveren van de bal er enkele malen snel uit, bijvoorbeeld na een half uur spelen via Tonny Vilhena. De middenvelder brak door de defensie van Groningen via één-tweetjes met achtereenvolgens Pellè en Lex Immers en zag vervolgens zijn schot gered worden door doelman Marco Bizot.

Feyenoord liet zich ook na rust geregeld ver inzakken en rekende vooral op de tegenaanval. Omdat ook FC Groningen in balbezit weinig aanvallende creativiteit liet zien, was het tempo in de wedstrijd laag, evenals het aantal kansen over en weer.

Dat veranderde pas nadat Groningen na een uur spelen via Kirm een grote mogelijkheid kreeg. De aanvaller dook vanaf de linkerkant op in het strafschopgebied van Feyenoord, maar vond Erwin Mulder op zijn weg. De doelman onderscheidde zich ruim vijf minuten later opnieuw, toen Kirm op aangeven van Giliano Wijnaldum vrij mocht inschieten maar zijn schot gestopt zag worden.

Met die twee kansen was het voor Feyenoord – waar Pellè tussendoor de lat had geraakt – duidelijk dat Groningen de drie punten niet zonder slag of stoot in De Kuip achter zou laten. Feyenoord was met een minimale voorsprong op zak zo voorbereid op een hete slotfase, maar wist daarin de gelederen prima gesloten te houden. Zodoende bleek het vroege openingsdoelpunt van Pellè voldoende voor de winst bij de start van een belangrijke week.

Feyenoord – FC Groningen 1-0
Scoreverloop:
7’ 1-0 Pellè

Scheidsrechter: Blom

Geel: Magnasco (FC Groningen)

Opstellingen:
Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi; Clasie, Immers, Vilhena; Goossens (72’ Vormer), Pellè en Boëtius.
FC Groningen: Bizot; Magnasco, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum; Hiariej (77’ Adorjan), Chery, Kieftenbeld; Kirm (84’ Zivkovic), De Leeuw en Kostic.

Bron: Feyenoord.nl

20131215-164524.jpg

You must be logged in to post a comment Login