Feyenoord wint met 0-4 (!) van PSV Eindhoven

Feyenoord heeft een klinkende overwinning geboekt in de eerste topper van dit Eredivisie-seizoen. In het Philips Stadion was de ploeg met liefst 0-4 te sterk voor PSV, dat tot zondag nog zonder puntenverlies was.

PSV werd door die sterke seizoenstart als de favoriet gezien voor de topper. Trainer Arne Slot besloot mede daarom zijn formatie ietwat te wijzigen: Luis Sinisterra en Alireza Jahanbakhsh waren op papier dit keer de enige aanvallers, waardoor Bryan Linssen op de bank begon. Guus Til was als meest aanvallende middenvelder vaak in een ondersteunende rol tussen hen in te vinden.

De thuisploeg had het grootste deel van de wedstrijd het overwicht en vooral ook het meeste balbezit, maar Feyenoord zette daar strijdlust en een goede organisatie tegenover. PSV kwam eigenlijk amper tot kansen, terwijl Feyenoord juist heel effectief omging met de momenten voor het doel van Joël Drommel.

Wereldgoal Toornstra
Vlak voor rust maakte Jens Toornstra een mooie en de o zo belangrijke openingstreffer. Marcus Pedersen snelde op de rechterflank twee tegenstanders voorbij en gaf hoog voor op de middenvelder. Die knalde de bal beheerst en heel strak in één keer in de rechterhoek. Het was een doelpunt op een goed moment, zoals later in de wedstrijd ook de 0-2.

Bryan Linssen maakte de tweede van de middag, slechts twee minuten nadat hij in de ploeg was gekomen voor een moegestreden Guus Til. Feyenoord had tot de 71ste minuut onder druk gestaan, zonder echt grote kansen weg te geven, en de goal van Linssen (schuiver op aangeven van Luis Sinisterra) gaf Feyenoord net die extra ruimte om nog verder uit te lopen.

Dessers belangrijk
Dat deed Feyenoord via Cyriel Dessers, de andere invaller. De spits verzorgde de assist bij de tweede treffer van Jens Toornstra en tikte zelf op aangeven van Sinisterra de 0-4 binnen. Daarmee tekende hij voor een prachtige uitslag, maar er waren ook zorgen om Marcus Pedersen. De Noorse rechtsback viel groggy uit na een botsing met Gernot Trauner. Snel na afloop liet hij weten dat het goed met hem gaat en dat hij uitkijkt naar komende woensdag.

Dan speelt Feyenoord in De Kuip tegen sc Heerenveen. Zaterdagavond is N.E.C. de tegenstander. Beide keren klinkt om 21:00 uur het eerste fluitsignaal.