Nieuws

Feyenoord wint met 0-4 van Heracles Almelo

on

In de eredivisie heeft Feyenoord zondagmiddag een ruime overwinning geboekt. De Rotterdammers lieten niets heel van Heracles Almelo (0-4). De regerend landskampioen gaat als de nummer twee van de competitie de winterstop in.

Met Javairô Dilrosun toverde Feyenoord-trainer Arne Slot een konijn uit de hoge hoed. De buitenspeler moet dit seizoen genoegen nemen met een reserverol, maar hij mocht tegen Heracles Almelo voor het eerst sinds 12 maart 2023 in de basis starten. Yankuba Minteh en Igor Paixão zaten in Overijssel op de bank, net als de weer fitte Alireza Jahanbakhsh. De thuisploeg kende een rumoerige week. Heracles ontsloeg hoofdtrainer John Lammers vanwege teleurstellende resultaten. Hendrie Krüzen staat voorlopig voor de groep.

Dat Heracles Almelo in slechte vorm verkeert, bleek in de beginfase van de wedstrijd. Feyenoord legde een hoog niveau op de mat. In de vierde minuut was het al raak voor de Rotterdammers. Calvin Stengs schoof op aangeven van Santiago Gimenez de 0-1 achter Heracles-doelman Michael Brouwer.

De regerend landskampioen bleef vervolgens domineren en zette aan voor de tweede treffer. Die kwam in de achttiende minuut. Het was een doelpunt om door een ringetje te halen. Via meerdere schijven belandde de bal in het strafschopgebied van Heracles. Luka Ivanusec gaf aan de linkerkant de bal goed mee aan Quilindschy Hartman, die Stengs voor het doel vond. De aanvallende middenvelder scoorde uit die strakke voorzet zijn tweede goal van de middag (0-2).

Eenrichtingsverkeer

Feyenoord had geen enkel probleem met de tobbende Heraclieden, die aan het einde van de eerste helft een paar keer in het Rotterdamse zestienmetergebied opdoken. Echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet. Dat was Quinten Timber wel. Vlak voor de rust stuitte hij op Heracles-doelman Brouwer.

Na de pauze ging Feyenoord op dezelfde voet verder. De teams konden slechts enkele minuten op het veld toen Lutsharel Geertruida de 0-3 in de goal verwerkte. Vlak daarna liet Stengs na om zijn hattrick te voltooien. Op het uur deelden de Rotterdammers de knock-out uit aan Heracles. Quinten Timber schoot van afstand de 0-4 op het scorebord. Ook hij kreeg nog een mogelijkheid op een tweede goal. De middenvelder van Feyenoord schoot dichtbij het Heracles-doel over.

In de slotfase maakte Feyenoord zeker werk van een vijfde doelpunt. Invallers Ondrej Lingr en Thomas van den Belt waren dichtbij de 0-5, maar zij hadden het vizier niet op scherp. De Rotterdammers wonnen dus gemakkelijk van de promovendus. Het team van trainer Slot speelt woensdag het laatste duel van dit kalenderjaar. Dan is FC Utrecht in de beker de tegenstander.

Heracles Almelo – Feyenoord 0-4 (0-2)

4′ 0-1 Calvin Stengs
18′ 0-2 Calvin Stengs
48′ 0-3 Lutsharel Geertruida
60′ 0-4 Quinten Timber

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner (72′ Beelen), Hancko, Hartman (72′ López); Wieffer, Stengs (72′ Van den Belt), Timber (82′ Lingr); Dilrosun, Gimenez (75′ Ueda), Ivanusec

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply