Nieuws

FEYENOORD WINT MET 0-3 van SC FEYENOORD 

on

Feyenoord is zaterdag de oefencampagne van het seizoen 2015-2016 gestart met een bescheiden overwinning. Onder tropische weersomstandigheden werd Sportclub Feyenoord op Varkenoord met 0-3 verslagen. Coach Giovanni van Bronckhorst werkte in de traditionele broederstrijd met twee verschillende elftallen, verdeeld over de eerste en de tweede helft.
De ongeveer 1.500 toeschouwers op het snikhete Varkenoord waren getuige van de eerste speelminuten van Marko Vejinovic in Feyenoord-shirt. De onlangs gepresenteerde aankoop maakte als controlerende middenvelder deel uit van het elftal dat na de rust zijn opwachting maakte. Ook Dirk Kuyt, de andere aanwinst van deze zomer, liet zich zien op het sportcomplex, zij het als toeschouwer. De aanvaller werkte eerder op de ochtend een individuele training af en kwam niet in actie in de eerste oefenwedstrijd van het seizoen.
Wel was er vanaf de aftrap, die wegens de weersomstandigheden was verplaatst van ’s middags half drie naar ’s ochtends om elf uur, een plek ingeruimd voor de deze zomer vanuit de jeugd overgehevelde Stef Gronsveld en Calvin Verdonk. Waar laatstgenoemde zich direct onderscheidde door kort voor de verdediging de bal veelvuldig op te eisen en het spel te verdelen, was Gronsveld minder gelukkig. De verdediger liep halverwege de eerste helft een blessure op en moest zich noodgedwongen laten vervangen door generatiegenoot Jari Schuurman.
Op het moment dat Gronsveld langs de lijn werd behandeld, viel het tweede doelpunt van de ochtend. Anass Achahbar stond randje buitenspel precies op de juiste plek om een indraaiende voorzet van Tonny Vilhena tegen de touwen de koppen. De spits verdubbelde daarmee de voorsprong, nadat Bilal Basaçikoglu in de twaalfde minuut de score had geopend met een schitterend geplaatst schot in de verre kruising. Ook Feyenoords derde treffer was het vermelden waard. Na een vloeiende aanval over de linkerkant hoefde Lex Immers de bal op aangeven van Lucas Woudenberg alleen maar binnen te lopen.
Zo had Feyenoord al binnen het eerste half uur een ruime voorsprong te pakken, waarmee het prima en frisse optreden van de ploeg werd beloond. Het was met name aan doelman Mitchell Scheermeijer van de amateurtak te danken dat er voor rust niet nog meer goals te noteren vielen. Zo bracht hij met katachtige save redding op een steenharde kopbal van Achahbar en tikte hij tevens een vrije trap van Vilhena uit de kruising.
In de tweede helft lag het tempo van de wedstrijd aanzienlijk lager, wat niet los was te zien van de steeds verder oplopende temperatuur. Het hoofdveld op Varkenoord had veel weg van een bakoven. Als gevolg daarvan maakte scheidsrechter Clay Ruperti tien minuten eerder dan gebruikelijk een einde aan het duel, iets wat tijdens de rust in overleg met beide coaches was afgestemd. Ondanks een prima kans voor Jens Toornsta en een gevaarlijk afstandsschot van Vejinovic was de stand op het scorebord onveranderd gebleven, waardoor Feyenoord de oefencampagne startte met een 0-3 overwinning.

Sportclub Feyenoord – Feyenoord 0-3

Scoreverloop:

12’ 0-1 Basaçikoglu

21’ 0-2 Achahbar

26’ 0-3 Immers
Scheidsrechter: Ruperti

Opstellingen
Sportclub Feyenoord: Scheermeijer; Lopez, Van Rheenen, Van Lare, De Zwart; Norbruis, Versteegen, Ribeiro; Obiku, Josee en Faria.

Feyenoord eerste helft: Hahn; Karsdorp, Van Beek, Gronsveld (20’ Schuurman), Woudenberg; Immers, Verdonk, Vilhena; Basaçikoglu, Achahbar en Manu.

Feyenoord tweede helft: Miazek; Wilkshire, Dammers, Kongolo, Nelom; Toornstra, Vejinovic, Schuurman; Boëtius, Te Vrede, Sleegers.

Bron: Feyenoord.nl

  

You must be logged in to post a comment Login