Nieuws

FEYENOORD WINT MET 0-3 VAN NEC

on

Feyenoord heeft zondagmiddag goede zaken gedaan op bezoek bij N.E.C.. Door doelpunten van Jean-Paul Boëtius (2x) en Graziano Pellè werd de subtopper uit Nijmegen met 0-3 verslagen. Dankzij de overwinning behoudt Feyenoord de aansluiting met de top in de eredivisie. Het gat met koploper PSV blijft, met nog negen competitiewedstrijden te spelen, drie punten.

Ronald Koeman sprak voorafgaand aan het duel in Nijmegen van een cruciale wedstrijd van Feyenoord. De trainer besefte dat het belang van de 2-1 overwinning van een week eerder op PSV een stuk kleiner zou worden als Feyenoord dat resultaat geen passend vervolg zou geven tegen N.E.C.. Daar kwam bij dat Feyenoord in het Goffert Stadion aan de aftrap verscheen in de wetenschap dat alle directe concurrenten om de koppositie in de eredivisie een dag eerder al hadden weten te winnen.

Voor Feyenoord telden zodoende tegen N.E.C. alleen de drie punten en dat straalde ook van de ploeg af. Het elftal toonde zich zeer gretig en speelde in Nijmegen tot aan de rust een van de beste helften van het seizoen tot nu toe. Niet alleen was de defensieve organisatie op orde, maar ook liet de ploeg in aanvallend opzicht fraaie dingen zien. Trainer Koeman kon bovendien vanaf de bank tevreden constateren dat zijn elftal het grote overwicht ook om wist te zetten in een comfortabele voorsprong, een onderdeel waar Feyenoord eerder dit seizoen nog wel eens problemen mee had.

Vroeg in de wedstrijd lag Tonny Vilhena aan de basis van de openingstreffer, met een puntgave steekpass richting Boëtius. De razendsnelle vleugelspeler trok vanaf links naar binnen en passeerde doelman Gabor Babos met een schot in de verre hoek. Pellè bepaalde kort voor het einde van de eerste helft de ruststand op 0-2. Evenals het eerste doelpunt was deze goal het resultaat van een aanval over meerdere schijven. Lex Immers bezorgde de bal bij Ruben Schaken, die een voorzet in huis had die over de doelman heen precies op het hoofd van Pellè eindigde. De spits wist wel raad met het buitenkansje en maakte zijn achttiende goal van het seizoen: 0-2.

Met twee nieuwe aanvallers in de ploeg wist N.E.C. het Feyenoord na rust een stuk moeilijker te maken. Waar de thuisploeg in de eerste helft niet veel verder was gekomen dan een kopbal van Daan Bovenberg die op de paal eindigde, speelde het elftal van Alex Pastoor de tweede helft met meer druk naar voren.

Feyenoord raakte niet van slag van die speelwijze, al had de ploeg bij vlagen moeite om zich onder de druk van de tegenstander uit te voetballen. Zodoende wist de ploeg van Koeman het grote aantal kansen dat in de eerste helft was gecreëerd na rust niet te evenaren, al kwam Jordy Clasie halverwege de tweede helft wel dicht bij een doelpunt toen hij van afstand de paal raakte.

Het laatste kwartier hield Feyenoord zich voornamelijk bezig met verdedigen en mocht uiteindelijk Erwin Mulder bedanken dat de aansluitingstreffer niet viel. De keeper bracht knap redding op een hard schot van dichtbij van Nick van der Velden.

Zeven minuten voor tijd mocht Feyenoord eindelijk echt opgelucht ademhalen, toen Boëtius met zijn tweede doelpunt van de middag de wedstrijd definitief in het slot gooide. De aanvaller kreeg de bal na een snelle uitbraak even buiten het strafschopgebied in bezit en kroonde zich met een hard en laag schot tot man van de wedstrijd.

N.E.C. Nijmegen – Feyenoord 0-3
Scoreverloop:
11’ 0-1 Boëtius
42’ 0-2 Pellè
83’ 0-3 Boëtius

Scheidsrechter: Makkelie

Geel: Nelom

Opstellingen:
N.E.C. Nijmegen: Babos; Bovenberg (70’ Stutter), Van Eijden, Breuer, Amieux; Koolwijk, Falkenburg Palsson; George (46’ Rieks), Platje (57’ Boymans) en Van der Velden.
Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Nelom; Clasie, Immers, Vilhena; Schaken (82’ Verhoek), Pellè en Boëtius.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login