Feyenoordinbeeld

FEYENOORD WINT MET 0-2 VAN WILLEM II

Feyenoord heeft ook de achtste competitiewedstrijd gewonnen. Op bezoek boekte de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst een degelijke 0-2 overwinning. Nicolai Jørgensen zorgde na een kwartier met een fraai hakje voor de openingstreffer, waarna invaller Renato Tapia het duel een kwartier voor tijd besliste..

De vreugde in het Feyenoord-kamp was groot toen Tapia na 76 minuten voor 0-2 zorgde. Dat had niet alleen te maken met de schoonheid van de goal – de invaller soleerde fraai door de Tilburgse defensie – maar er klonk vooral ook opluchting door in het Rotterdamse gejuich. Tot het moment van de tweede goal had Feyenoord het zichzelf namelijk onnodig moeilijk gemaakt, door na de openingstreffer gas terug te nemen en Willem II in de wedstrijd te laten komen.

.

Feyenoord legde de basis voor de overwinning al vroeg in de wedstrijd. De ploeg begon scherp aan het duel en had via Dirk Kuyt, Bilal Basaçikoglu en Tonny Vilhena al drie mogelijkheden gecreëerd voordat het na zestien minuten op voorsprong kwam. Het doelpunt was er één van grote schoonheid, want Nicolai Jørgensen hakte op fraaie wijze de bal achter zijn standbeen langs binnen bij de eerste paal.

.

De Deen kon zijn zesde competitietreffer maken met dank aan Basaçikoglu, die aan de rechterkant was doorgebroken en de bal perfect voorgaf. De Turkse jeugdinternational mocht in Tilburg vanaf de aftrap meedoen, omdat Steven Berghuis te veel hinder ondervond van een knieblessure die hij afgelopen donderdag opliep tegen Fenerbahçe.

.

De andere Feyenoorders leken de Europa League-wedstrijd aardig verteerd te hebben, getuige het spel in de eerste helft. Onder leiding van Karim El Ahmadi werd met name in het eerste half uur vroeg druk gezet op Willem II, dat daardoor niet aan voetballen toekwam. Aan de bal was Feyenoord echter in fases te slordig, waardoor het de Tilburgers ondanks het kwaliteitsverschil niet haar absolute wil kon opleggen.

.

In het laatste deel van de eerste helft liet Feyenoord bovendien de teugels wat vieren, wat niet alleen resulteerde in meer balbezit voor de thuisploeg maar ook in een goede kans. Remco Heerkens kopte uit een vrije trap echter langs de voor Feyenoord goede kant van de paal.

.

Hoewel Van Bronckhorst in de rust ongetwijfeld zal hebben benadrukt dat zijn ploeg in de tweede helft scherper voor de dag moest komen, kwam Feyenoord slecht uit de kleedkamer. De ploeg was slordig in balbezit en werd een aantal keren op felheid afgetroefd door Willem II. Twee keer werd dat bijna afgestraft, maar een kopbal van Funso Ojo werd gepakt door Jones en een schot van Bartholomew Ogbeche ging net over.

.

Feyenoord herpakte zich net op tijd en voerde in de laatste twintig minuten de druk op het doel van Lamprou weer wat op. De beloning volgde in de vorm van de goal van Tapia – na ruim een uur ingevallen voor Kuyt – waarmee de overwinning binnen was en Feyenoord met een goed gevoel én de maximale score van 24 punten uit acht duels de interlandperiode in gaat.