Nieuws

FEYENOORD WINT MET 0-2 VAN VITESSE

on

Feyenoord heeft zondag opnieuw een lastige horde genomen op weg naar het heilige doel van dit seizoen. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst won in Arnhem vrij gemakkelijk met 0-2 van Vitesse en blijft daardoor, met nog twee speelronden te gaan, koploper van de Eredivisie. Nicolai Jørgensen tekende al in het eerste half uur voor beide treffers.

.

‘We hebben geleerd van de voorgaande uitwedstrijden,’ had Jan-Arie van der Heijden gezegd in aanloop naar het duel van Vitesse. Dat dit geen loze woorden waren van de verdediger bleek vanaf het eerste moment in GelreDome. Feyenoord oogde fris en gretig en in tegenstelling tot de vier vorige uitduels – tegen Sparta, sc Heerenveen, Ajax en PEC Zwolle, waarin de ploeg al vroeg op achterstand kwam – kon het nu zelf vroeg juichen op vreemde bodem.

.

De 0-1 van Nicolai Jørgensen was na tien minuten het logische gevolg van de sterke openingsfase van Feyenoord. De topscorer stond op de goede plek nadat Vitesse-doelman Eloy Room een inzet van Jens Toornstra niet klemvast kon pakken en tikte van dichtbij zijn twintigste van het seizoen binnen.

.

Nog binnen het half uur had Jørgensen ook nummer 21 te pakken. Na goed druk zetten van de sterk spelende Karim El Ahmadi gaf de Deen de bal mee aan Jens Toornstra, die ‘m vervolgen panklaar op het hoofd legde van de naar de tweede paal gelopen Jørgensen. Zijn kopbal werd pas achter de lijn gekeerd door Room, al werkte Steven Berghuis de bal voor de zekerheid nog een keer over de doellijn.

.

Dat trainer Giovanni van Bronckhorst toch niet helemaal tevreden de kleedkamer opzocht in de rust had alles te maken met het feit dat zijn ploeg verzuimde een derde treffer te maken. Feyenoord kreeg van Vitesse veel ruimte om te combineren en deed dat dan ook naar hartenlust, maar slaagde er niet in om de gecreëerde kansen te verzilveren. Zo raakte Steven Berghuis de paal en de keeper en vond ook Bart Nieuwkoop na een goede combinatie met Jørgensen Room op zijn weg.

.

Na rust was het spel van Feyenoord slordiger. De bal werd niet meer zo gemakkelijk in de ploeg gehouden als in de eerste helft, maar in de problemen kwam de ploeg eigenlijk geen moment. Dat had niet alleen te maken met de onmacht van Vitesse, maar ook met het feit dat alle Feyenoorders bij balverlies direct goed druk zetten om de bal zo snel mogelijk te veroveren. Daardoor hoefde Brad Jones slechts enkele keren in actie te komen, waaronder op een schot van Milot Rashica.

.

Naarmate de tijd verstreek, verloor Vitesse definitief het geloof in een goed resultaat tegen de koploper. Zo speelde Feyenoord de wedstrijd in de slotfase simpel uit, wetend dat het met minimaal één punt voorsprong de laatste twee wedstrijden van de competitie tegen Excelsior (uit, zondag 7 mei) en Heracles Almelo (thuis, zondag 14 mei) tegemoet gaat.

.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login