Nieuws

FEYENOORD WINT MET 0-2 VAN FC GRONINGEN

on

Feyenoord heeft door een knappe zege bij FC Groningen de vierde plaats van de eredivisie weer overgenomen van PSV. Zonder Graziano Pellè (geschorst), Daryl Janmaat (ziek) en met een versterkte defensie, won de ploeg van trainer Ronald Koeman met 0-2 in Groningen.

In de openingsfase golfde het spel op en neer in Euroborg. De thuisploeg had een licht overwicht, maar na een kwartier spelen kwamen de Rotterdammers op voorsprong. Terence Kongolo, door trainer Ronald Koeman op het middenveld geposteerd, vond op knappe wijze Ruben Schaken: 0-1.

Feyenoord kreeg na die treffer, zonder groots te spelen, meer grip op het duel en Stefan de Vrij had pech toen zijn inzet voor de lijn werd gekeerd door een verdediger. De Groningers kregen hun eerste en enige kans tien minuten voor rust. Nick van der Velden ontsnapte aan buitenspel, maar plaatste de bal schuin voor het doel van keeper Erwin Mulder voorlangs.

In de tweede helft kreeg invaller Richairo Zivkovic snel een dot van een kans om gelijk te maken, maar zijn inzet van dichtbij werd bekwaam gepakt door Mulder. Twee minuten later sloegen de bezoekers wel toe. Een volley van Tonny Vilhena werd door Stefan de Vrij met het hoofd doeltreffend verlengd: 0-2. Feyenoord kwam daarna geen moment meer in de problemen.

Feyenoord is PSV, dat zaterdag al won van FC Utrecht (1-0), weer voorbij gestevend op de ranglijst. FC Twente, de huidige nummer drie, heeft maar één punt meer dan de Rotterdammers na een 1-0 nederlaag in Deventer bij Go Ahead Eagles.

Scoreverloop: 15′ Ruben Schaken 0-1, 49′ Stefan de Vrij 0-2

Opstelling Feyenoord: Mulder; Van Beek, De Vrij, Mathijsen, Kongolo, Martins Indi, Clasie, Vilhena (86. Vormer), Immers, Te Vrede (66. Boëtius), Schaken.

20140309-164219.jpg

You must be logged in to post a comment Login