Nieuws

Feyenoord wint met 0-2 van FC Emmen

on

Feyenoord is met een overwinning begonnen aan de tweede fase van de voorbereiding. Twee weken voordat de wedstrijden in de voorronde van de Champions League op het programma staan was de ploeg van trainer Fred Rutten met 0-2 te sterk voor FC Emmen, de eerste tegenstander uit het betaalde voetbal van deze oefencampagne. Anass Achahbar zorgde na een half uur spelen met een kopbal voor het eerste doelpunt, terwijl Mitchell Te Vrede in de laatste tien minuten de voorsprong verdubbelde.

In een zonovergoten en zeer goed gevulde JenS Vesting, waar de temperatuur ondanks de avonduren nog behoorlijk hoog lag, hadden de teams van Emmen en Feyenoord de twijfelachtige eer om de splinternieuwe kunstgrasmat van de thuisclub officieel in gebruik te nemen. Het kurkdroge veld oogde echter dermate stroef, dat dit weinig mogelijkheden bood voor het spelen van vlot combinatievoetbal.

Zo kon het veld als een van de voornaamste oorzaken worden genoemd van het lage tempo waarin de eerste helft werd afgewerkt, al wisten beide ploegen ook zelf weinig indruk te maken. Namens Feyenoord was Mitchell te Vrede met een schot in het zijnet dichtbij een doelpunt, maar verder slaagde de formatie van trainer Fred Rutten er slechts sporadisch in om de eerste divisionist serieus in verlegenheid te brengen. Aan de andere kant kwam Emmen niet verder dan enkele speldenprikjes, die doelman Warner Hahn niet konden verontrusten.

Een ruststand van 0-0 was gezien het spelbeeld van de eerste helft dan ook niet onlogisch geweest, ware het niet dat Anass Achahbar na een half uur spelen voor een Rotterdamse voorsprong had gezorgd. De kleine aanvaller, die door Rutten als linksbuiten was geposteerd, werd bij een vrije trap van John Goossens volledig over het hoofd gezien door de verdedigers van de thuisploeg en reageerde met een kopbal van dichtbij attent op de scherp indraaiende voorzet: 0-1.

Ondanks dat Rutten met Lucas Woudenberg, Ruud Vormer en Tonny Vilhena bij aanvang van de tweede helft drie verse krachten binnen de lijnen had gebracht, veranderde er weinig aan het spelbeeld. Het aantal keren dat Feyenoord gevaar wist te stichten voor het doel van keeper Marko Meerits was op één hand te tellen, terwijl het duel zich vaker dan de bedoeling was afspeelde op de speelhelft van de Rotterdammers.

Met de inbreng van Jean-Paul Boёtius trachtte Rutten met succes het Rotterdamse aanvalsspel van een nieuwe impuls te voorzien. Kort na zijn rentree zorgde de rappe aanvaller direct voor een opleving, door met een slim passje Goossens weg te sturen. De linkspoot werd na een harde inzet door de keeper en de paal nog van scoren afgehouden, maar even later was het alsnog raak voor Feyenoord. Te Vrede had vanaf halverwege de vijandelijke helft vrije doorgang richting het doel en hield door goed zijn lichaam te gebruiken zijn directe tegenstander van zich af, waarna hij met een schuiver doelman Meerits verschalkte. Met zijn doelpunt bepaalde de spits de eindstand op 0-2 en stelde hij een nieuwe oefenzege veilig.

FC Emmen – Feyenoord 0-2
Scoreverloop:
29’ 0-1 Achahbar
82’ 0-2 Te Vrede

Scheidsrechter: Mulder

Opstellingen
FC Emmen: Meerits; Jallo, Rozema, Olijve (60’ Metaj), Laghmouchi (77’ Aladji), Peters, Pedro, Almeida, Menting, Bannink (62’ Bakkati), Resida.
Feyenoord: Hahn; Schaken (67’ Karsdorp), Van Beek (46’ Woudenberg), Steenvoorden, Nelom (46’ Vormer); Immers (46’ Vilhena), Sleegers, Goossens; Verhoek (64’ Manu, 82’ Dammers), Te Vrede en Achahbar (74’ Boёtius).

Bron: Feyenoord.nl

20140716-213808-77888387.jpg

You must be logged in to post a comment Login