Nieuws

Feyenoord wint met 0-2 van Almere City

on

Feyenoord heeft een zwaarbevochten overwinning geboekt bij Almere City. Zonder de zieke Arne Slot op de bank wonnen de Rotterdammers de eerste editie in Flevoland ooit met 2-0. De eerste goal, van invaller Yankuba Minteh, was van grote schoonheid.

Een paar dagen na de Europese uitschakeling tegen AS Roma kwam Feyenoord in Almere in de eerste helft heel matig voor de dag. De Rotterdammers dachten wel op voorsprong te komen, Lutsharel Geertruida scoorde, maar op advies van de VAR ging door die treffer een streep omdat Santiago Gimenez eerder in die aanval buitenspel stond.

Het was, na zeventien minuten voetballen, sowieso het eerste wapenfeit in de slaapverwekkende wedstrijd. De supporters van Feyenoord, die het eerste kwartier hadden gemist vanwege problemen met de buscombi, kwamen binnen op het moment van de afgekeurde treffer van Geertruida. 

Bijna zagen die fans Feyenoord – met Luka Ivanusec en Ramiz Zerrouki in de basis – op achterstand komen, want een minuut later kreeg het loerende Almere City een enorme kans via Yoann Cathline. Keeper Timon Wellenreuther hield zijn ploeg met een uitstekende redding op de been.

Feyenoord speelde in een te laag tempo en bovendien veel te slordig om Almere ook maar enigszins in verlegenheid te brengen. Igor Paixão probeerde het een keer van een onmogelijke afstand. Feyenoord kwam in blessuretijd van de eerste helft weer goed weg. Een zwabberbal van Álvaro Peña werd door Wellenreuther ternauwernood over zijn doel getikt. 

Veel wissels

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Almere City bleef lang eenvoudig overeind tegen het zichtbaar vermoeide Feyenoord. Een vrije trap van Ivanusec zeilde meters over het doel van doelman Nordin Bakker.

Sipke Hulshoff, de vervanger van de zieke Slot, haalde Paixão naar de kant en bracht de razendsnelle Minteh. De wedstrijd bleef van een laag niveau, maar Quilindschy Hartman kwam wel eindelijk een keer tot een schot. De linksback pegelde ruim over. Twintig minuten voor tijd deed Alireza Jahanbakhsh, die net als Ayase Ueda en Calvin Stengs een minuut eerder was ingevallen bij Feyenoord, hetzelfde als Hartman. 

Na 72 minuten voetballen kwam Feyenoord toch op voorsprong, op schitterende wijze zelfs. Minteh schoot de bal van grote afstand in de linkerbovenhoek: 0-1.

In het restant probeerde Almere City het Feyenoord nog wel lastig te maken. Damian van Bruggen mikte kort voor tijd maar net naast en Wellenreuther was attent op een hakje van Cathline. Aan de andere kant besliste Minteh het duel definitief. Dat deed hij op aangeven van een andere invaller, Calvin Stengs: 0-2.

Feyenoord blijft stevig op de tweede plaats staan, met acht punten meer dan FC Twente. Ook die ploeg maakte zondag geen fout. Go Ahead Eagles werd met 3-0 verslagen.

Scoreverloop:
72′ Yankuba Minteh 0-1
90+2′ Yankuba Minteh 0-2

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman; Wieffer, Zerrouki (68. Stengs), Timber; Paixão (60. Minteh), Gimenez (68. Ueda), Ivanusec (68. Jahanbakhsh).

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply