Feyenoord wint met 0-10 vam vv Lyra

Feyenoord heeft woensdagavond het seizoen afgesloten met een ruime oefenzege op de amateurs van vv Lyra. Onder toeziend oog van enkele duizenden belangstellenden won de ploeg van hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst op sportpark De Zweth in De Lier met 0-10..

.

Het krachtsverschil tussen de bekerwinnaar en de zaterdagtweedeklasser was vanzelfsprekend groot vanaf de aftrap. Feyenoord voetbalde zich naar een 0-5 ruststand, door doelpunten van Simon Gustafson, Jens Toornstra, Dirk Kuyt en Anass Achahbar. Laatstgenoemde tekende in de eerste helft voor twee treffers, waarvan de laatste het fraaist was. De aanvaller schoot in de 39ste minuut via de onderkant van de lat raak, na een combinatie met Kuyt.

.

Het was een grotendeels nieuw elftal dat namens Feyenoord aan de aftrap voor de tweede helft verscheen. Bilal Basaçikoglu was na een uur spelen de eerste invaller die het net vond. De buitenspeler trok vanaf de linkerflank naar binnen en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied raak.

.

Jan-Arie van der Heijden tekende voor de 0-7 en stond met een steekpass aan de basis van het achtste doelpunt, van de voet van Michiel Kramer. Tien minuten voor tijd liep Feyenoords voorsprong op naar 0-9, door het tweede doelpunt van de avond van Basaçikoglu.

.

Jeugdinternational Nigel Robertha hielp Feyenoord uiteindelijk aan de dubbele cijfers. Het doelpunt van de ingevallen aanvaller betekende het slotakkoord van de avond, waardoor de ploeg van Van Bronckhorst met een 0-10 oefenoverwinning terugkeerde naar Rotterdam.

.

vv Lyra – Feyenoord 0-10

Scoreverloop:

12’ 0-1 Gustafson

14’ 0-2 Toornstra

23’ 0-3 Kuyt

38’ 0-4 Achahbar

39’ 0-5 Achahbar

60’ 0-6 Basaçikoglu

71’ 0-7 Van der Heijden

77’ 0-8 Kramer

80’ 0-9 Basaçikoglu

86’ 0-10 Robertha
Scheidsrechter: Cantineau

.

Opstelling Feyenoord eerste helft: Hansson; Nieuwkoop, Botteghin, Van der Heijden, Nelom; Vejinovic, Kuyt, Gustafson; Toornstra, Achahbar en Elia.

.

Opstelling Feyenoord tweede helft: Hansson (71’ Miazek); Karsdorp, Kongolo, Van der Heijden, Nelom; Vejinovic, Schuurman, Vilhena; Basaçikoglu, Kramer en Robertha.