FEYENOORD WINT MET 0-1 VAN WILLEM II

Feyenoord eindigt het seizoen 2015-2016 op de derde plaats. Dankzij een 0-1 overwinning op Willem II blijft de voorsprong op achtervolger AZ vier punten, een gat dat met nog één speelronde te gaan niet meer te overbruggen is. Anass Achahbar kroonde zich in Tilburg tot matchwinner, door na een uur spelen van afstand het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. De 18-jarige spits Nigel Robertha maakte twintig minuten voor tijd zijn debuut in Feyenoord 1.Feyenoord stelt derde plaats veilig in Tilburg

.

Giovanni van Bronckhorst benadrukte kort voor de aftrap van de wedstrijd in Tilburg nog maar eens hoeveel Feyenoord eraan is gelegen om op de derde plaats te eindigen. ‘Dat is belangrijk voor de club en voor het gevoel’, vertelde de trainer precies een week na de winst van de KNVB beker en daarmee plaatsing voor de groepsfase van de Europa League.

.

Feyenoord had in de dagen na de bekerwinst met onder meer de huldiging op de Coolsingel uitgebreid kunnen genieten van het winnen van de prijs, maar richtte tegen het eind van de week het vizier weer op de competitie. Zo kwam het dat er in Tilburg een gretig Feyenoord aan de aftrap verscheen, dat vanaf de eerste minuut de strijd aanging met de thuisploeg, voor wie handhaving het heilige doel is dit seizoen.

.

Op de instelling van Feyenoord viel zodoende weinig aan te merken, maar het positiespel was tot aan de rust van wisselend niveau. Met name van achteruit werd met verschillende slordigheden de tegenstander in de kaart gespeeld, al wist Willem II niet te profiteren. Achtereenvolgens Guus Hupperts en Bruno Andrade kregen hun schoten van afstand niet tussen de palen.

.

Kenneth Vermeer had zodoende een betrekkelijk rustige eerste helft, maar hetzelfde gold voor zijn collega Kostas Lamprou aan de andere kant van het veld. Slechts eenmaal voor rust dreigde er serieus gevaar voor de oud-Feyenoorder, toen Karim El Ahmadi met een slimme steekpass Anass Achahbar bediende. Dankzij tussenkomst van een verdediger kon Lamprou uiteindelijk tijdig ingrijpen.

.

De Griekse keeper hield daarmee tot aan de rust betrekkelijk eenvoudig zijn doel schoon, maar werd bij het eerste de beste schot in de tweede helft geklopt. Een pegel van afstand van Achahbar leek houdbaar, maar Lamprou grabbelde naast de bal en zag die uiteindelijk achter de doellijn rollen.

.

Feyenoord, voor het eerst spelend in het nieuwe uittenue, had daarmee de zo gewenste voorsprong op zak, waarmee de derde plaats virtueel een feit was. Willem II vocht in het laatste half uur nog voor wat het waard was, maar was afgezien van een schot van dichtbij van invaller Lucas Andersen (gestopt) niet bij machte om nog gevaarlijk te worden. Feyenoord bleef zodoende vrij eenvoudig op de been en kan dankzij een zekere derde plaats ontspannen toeleven naar de laatste competitiewedstrijd tegen N.E.C., waarin enkel nog de eer op het spel staat.