Nieuws

FEYENOORD WINT MET 0-1 VAN NAC BREDA

on

Feyenoord heeft zondagmiddag in Breda de eerste seizoenshelft afgesloten met een zwaarbevochten overwinning op NAC. Een doelpunt van Colin Kazim-Richards voor rust was voldoende om de drie punten mee te nemen naar Rotterdam: 0-1.

Na de domper die Feyenoord afgelopen woensdag te verwerken kreeg op bezoek bij PSV (4-3 verlies), telde tijdens de laatste wedstrijd van het kalenderjaar maar één ding: de drie punten. Alleen met een overwinning zou Feyenoord nog enigszins in het spoor blijven van de koplopers en daarmee met een goed gevoel en voldoende perspectief de winterstop in gaan.

Fred Rutten stelde voor de wedstrijd al dat NAC de punten niet zonder slag of stoot uit handen zou geven. Niet alleen koestert de ploeg uit Breda elk punt in de strijd tegen degradatie, ook blijkt elk seizoen opnieuw dat thuiswedstrijden tegen Feyenoord extra krachten lijken los te maken bij NAC.

De thuisploeg was zodoende aan haar stand verplicht om vol gas van start te gaan in het Rat Verlegh Stadion. Feyenoord ging gretig de strijd aan, wat resulteerde in een eerste helft met veel vechtlust aan beide kanten, maar zonder goed veldspel.

Feyenoord speelde daarbij evenals de afgelopen weken vanuit een gesloten organisatie, waar NAC tot aan de rust geen enkele keer doorheen wist te breken. Alleen Erik Falkenburg ontsnapte na een half uur spelen even aan de aandacht van zijn bewaker. Zijn kopbal verdween achter Kenneth Vermeer in het doel, maar werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Aan de andere kant van het veld duurde het tot een kwartier spelen voordat keeper Jelle Ten Rouwelaar voor het eerst handelend moest optreden, toen Kazim-Richards een rollertje produceerde. De spits, die evenals de afgelopen wedstrijden een belangrijke rol speelde in het aanvalsspel van Feyenoord, had een kwartier later meer succes. Hij werd toen in stelling gebracht door Luke Wilkshire, schudde zijn directe tegenstander af en schoot vervolgens uit een moeilijke hoek raak. Voor de aanvaller was het zijn vierde goal in vier competitieduels op rij.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Feyenoord had wederom het meeste balbezit, maar was aan de bal niet nauwkeurig genoeg om NAC uit elkaar te spelen. Omdat ondertussen de voorsprong minimaal bleef, moest Feyenoord tot de slotfase waken voor een tegendoelpunt.

Die wetenschap zorgde ervoor dat Feyenoord in het laatste kwartier nog maar zelden zelf de aanval zocht, maar zich vooral concentreerde op het optrekken van een muur, waarop NAC zichzelf keer op keer stuk liep. Alleen spits Stipe Perica wist in die periode nog gevaarlijk te worden. Zijn kopbal van dichtbij werd fraai gekeerd door Vermeer. Toch duurde het tot het laatste fluitsignaal voordat Feyenoord echt opgelucht adem kon halen, in de wetenschap dat de ploeg met een overwinning en een punt meer dan vorig seizoen de winterstop in gaat.

NAC Breda – Feyenoord 0-1
Scoreverloop:
32’ 0-1 Kazim-Richards

Scheidsrechter: Blom

Opstellingen:
Feyenoord: Vermeer; Boulahrouz, Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, Immers, El Ahmadi; Wilkshire, Kazim-Richards en Boëtius (74’ Manu).
NAC Breda: Ten Rouwelaar; Sswankambo, Swerts, Van der Weg (67’ Seuntjens), Amieux; De Kamps, Matic, Sarpong; Falkenburg, Perica en Tighadouini.

Bron: Feyenoord.nl

IMG_9017.JPG

You must be logged in to post a comment Login