Nieuws

FEYENOORD WINT MET 0-1 IN DEN HAAG

on

Mitchell Te Vrede heeft Feyenoord zondag een heerlijke competitiestart bezorgd. In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2014-2015 leek de ploeg van trainer Fred Rutten op bezoek bij ADO Den Haag niet verder te komen dan een doelpuntloos gelijkspel, totdat de ingevallen spits in de laatste minuut van de officiële speeltijd raak kopte. Feyenoord speelde toen al ruim een helft met een man meer, omdat Mitchell Schet voor rust tweemaal geel had gekregen. Luke Wilkshire en Bilal Basaҫikoglu maakten in Den Haag hun officiële debuut voor hun nieuwe club.

In de aanloop naar de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag was het vooral de vraag in hoeverre Feyenoord de teleurstelling van het Europese verlies tegen Besiktas had verwerkt. Hoewel er tussen het duel in Istanbul en de wedstrijd in het Kyocera Stadion slechts een paar dagen zat, gaf de ploeg van Rutten wat dat betreft vanaf de eerste minuut een positief signaal af. Feyenoord oogde scherp en was bij de les, terwijl het bovendien na veertig minuten spelen een meevaller kreeg te verwerken toen Mitchell Schet zijn tweede gele kaart pakte en de thuisploeg met tien man de strijd moest vervolgen.

Meevallers waren er voor Feyenoord ook al in een eerder stadium van de wedstrijd, toen de lat tot tweemaal toe een doelpunt van ADO voorkwam. Eerst was Gianni Zuiverloon dichtbij, toen hij na een dik kwartier ongehinderd mocht in koppen uit een hoekschop. Zo’n tien minuten later zag verdediger Dion Malone een steenhard afstandsschot op de bovenkant van de lat uiteenspatten. De doelpogingen waren onderdeel van een aantrekkelijke periode van 45 minuten, waarin beide ploegen vol overgave ten strijde trokken.

Op het strijdtoneel ontstonden ook voor Feyenoord mogelijkheden om te scoren. De eerste was voor Lex Immers, die na sterk opkomen van Terence Kongolo over de linkerkant de doelman op proef stelde met een harde kopbal. De grootste kans van het eerste bedrijf kwam op naam van Elvis Manu, die met een leep balletje diep werd gestuurd door Bilal Basaҫikoglu en de bal vanuit een moeilijke positie voorlangs zag glijden.

In de jacht op de eerste driepunter van dit seizoen kreeg Feyenoord na rust te maken met een tegenstander die een verdedigende stelling innam, wat alles te maken had met de uitsluiting van Schet. Zodoende werd het duel, dat voor rust nog op en neer golfde en volledig open lag, steeds eenzijdiger. De Rotterdamse formatie trachtte via de zijkanten een opening te forceren in de vijandelijke defensie, maar miste hiervoor te vaak de creativiteit, overtuiging en de zuiverheid in de passing.

Ook het inbrengen van de verse aanvallers Mitchell Te Vrede en Ruben Schaken bracht aanvankelijk niet het gewenste effect, in een duel dat steeds verder uitmondde in een kaartenfestival. Scheidsrechter Makkelie gaf liefst zevenmaal geel en een keer rood aan ADO Den Haag, terwijl ook vijf Feyenoorders op de bon werden geslingerd.

Het pittige duel leek zodoende uit te monden in een doelpuntloos gelijkspel, waarmee Feyenoord zou verzuimen te profiteren van de man-meer-situatie, tot de laatste officiële minuut aanbrak. Daarin legde invaller Ruud Vormer een vrije trap op het hoofd van Te Vrede, die de bal uiterst knap in de verre hoek kopte. Hij zorgde daarmee niet alleen voor een grote ontlading bij zowel de spelers, staf en de supporters, maar ook voor drie kostbare punten bij de start van het seizoen.

ADO Den Haag – Feyenoord 0-1
Scoreverloop:
90’ 0-1 Te Vrede

Scheidsrechter: Makkelie

Geel: Schet, Meijers, Kramer, Jansen, Zuiverloon, Kristensen, Merencia (ADO Den Haag), Manu, Te Vrede, Van Beek, Wilkshire, Clasie (Feyenoord)

Rood: Schet (40’, tweemaal geel, ADO Den Haag)

Opstellingen
ADO Den Haag: Hansen; Zuiverloon, Malone, Wormgoor, Meijers; Jansen, Alberg (38’ Ebuehi), Kristensen; Schet, Van Duinen en Kramer.

Feyenoord: Mulder; Wilkshire, Van Beek, Mathijsen, Kongolo; Clasie, Immers, Vilhena; Basaҫikoglu (67’ Schaken), Manu (80’ Vormer) en Boёtius (58’ Te Vrede).

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login