Feyenoord wint laatste wedstrijd voor Gio met 1-4 van Fortuna

Feyenoord heeft trainer Giovanni van Bronckhorst een overwinning kunnen schenken bij zijn laatste wedstrijd als trainer van Feyenoord. Drie dagen na de nederlaag tegen ADO Den Haag wonnen de Rotterdammers een duel om des keizers baard met 1-4 bij Fortuna Sittard.

Robin van Persie kreeg zondag al zijn afscheid in De Kuip en was er niet meer bij in Limburg. Mede daardoor mocht Orkun Kökcü in de basis beginnen en het talent drukte al na zes minuten zijn stempel. De aanvallende middenvelder mocht vanaf de rand van het strafschopgebied uithalen en verraste doelman Koselev in de korte hoek: 0-1. Gesteund door de voorsprong drongen de bezoekers aan, maar aan het eind van de eerste helft veranderde het beeld.

Fortuna knokte zich terug in de wedstrijd en kreeg op slag van rust loon naar werken. De gelijkmaker van Jorrit Smeets was stijlvol. Hij controleerde de afvallende bal en haalde fantastisch uit: 1-1.

Met Tonny Vilhena voor Jordy Clasie herpakte Feyenoord zich na de pauze. Toch duurde het even voordat de 1-2 viel. Ruim twintig minuten voor tijd was de beste kans voor Steven Berghuis. Hij mocht een strafschop nemen na hands van Kai Heerings, die bovendien een rode kaart kreeg. Maar de panenka van de vleugelaanvaller mislukte volledig.

Een minuut later was het alsnog raak. Nicolai Jörgensen kreeg de bal mee van Berghuis en wist Koselev wél te passeren. De Deen zorgde in het restant voor de beslissing door een voorzet van Berghuis binnen te knikken: 1-3. Berghuis gaf de overwinning daarna nog wat meer cachet.

Bron: voetbalprimeur.nl