Nieuws

Feyenoord wint in verlening van Fortuna en bekert verder

on

Feyenoord heeft dinsdagavond zich geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi. De Rotterdammers ontsnapten in de laatste minuut van de verlenging met 2-1, nadat het bekerduel vorige week bij een 1-1 stand werd gestaakt vanwege dichte mist.

Het spel werd hervat in de 64e minuut. De leiding was in handen van arbiter Martin van den Kerkhof. Hij verving de verhinderde Kevin Blom, die vorige week het duel in Sittard leidde. Feyenoord ging gretig van start. Dit begin resulteerde in goede kansen voor Steven Berghuis en Jens Toornstra. 

Spannende verlenging

In de reguliere speeltijd kreeg Feyenoord nog te maken met een tegenvaller. Nicolai Jørgensen moest geblesseerd afhaken. De Deen liet zich wisselen voor Luciano Narsingh.

Tijdens de eerste helft van de verlenging kreeg de thuisploeg een aardige kans. Mark Diemers schoot namens Fortuna Sittard de bal in de korte hoek, die door Justin Bijlow gekeerd kon worden. In de tweede helft van de verlenging bibberde Feyenoord weer toen Felix Passlack hard kon schieten op het Rotterdamse doel.

Feyenoord trok uiteindelijk toch nog de overwinning naar zich toe. Luciano Narsingh werkte dichtbij het Fortuna-doel de bal binnen, waarna de kwartfinale tegen sc Heerenveen (1-2) een feit was. 

Fortuna – Feyenoord 1-2 (1-1)

43′ 0-1 Amadou Ciss (eigen doelpunt)
48′ 1-1 Felix Passlack
120′ 1-2 Luciano Narsingh

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Botteghin, Senesi, Malacia; Toornstra, Kökcü (109′ Karsdorp), Fer; Berghuis, Jørgensen (86′ Narsingh), Sinisterra

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login