Nieuws

FEYENOORD WINT EN BEKERT VERDER

on

Feyenoord heeft zich donderdagavond verdiend geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst won in De Kuip met 3-1 van Heracles Almelo. Steven Berghuis en Sven van Beek scoorden al in het eerste kwartier, waarna Berghuis de wedstrijd vijf minuten voor tijd besliste.

Net als zondag tegen Sparta (0-7 winst) schoot het ongewijzigde Feyenoord in de achtste finale van de beker flitsend uit de startblokken. De ploeg speelde in de beginfase prima combinatievoetbal en sloeg bij de eerste de beste kans direct toe in de mistige Kuip. Hoewel Steven Berghuis uiteindelijk degene was doeltreffend afdrukte, kwam de openingstreffer voor een groot deel op het conto van Dylan Vente. De 18-jarige spits, die net als in de stadsderby in de basis begon, liet een voorzet van Tonny Vilhena slim lopen en zette zo Berghuis vrij, die overtuigend uithaalde.

Via Berghuis en Vilhena had Feyenoord al weer twee goede kansen gecreëerd, voordat het na zestien minuten opnieuw raak was. Sven van Beek vond uit een corner in tweede instantie de verre hoek met een kopbal en kon zo voor het eerst sinds zijn rentree ‘Van Beek Airlines’ weer eens door De Kuip laten vliegen.

Het legioen ging er na de 2-0 eens goed voor zitten in De Kuip, hopend op een nieuwe monsterscore, maar halverwege de eerste helft werd uit het niets 2-1. Tim Breukers kon uit een voorzet van de linkerkant de bal vrij intikken achter de kansloze Brad Jones, die na een half uur de gelijkmaker voorkwam door een schot van Kristoffer Peterson met zijn voeten te keren.

Na rust hoopte Feyenoord het duel snel te beslissen, maar pas twintig minuten voor tijd kreeg de ploeg pas een echte goede kans op de derde treffer. Vente schoot oog in oog met Castro echter in het zijnet, terwijl een schot van Jens Toornstra niet veel later via een Heraclied net naast het doel verdween.

Vijf minuten voor tijd viel de beslissing alsnog, mede dankzij de videoscheidsrechter. Die constateerde in tweede instantie een overtreding op Jean-Paul Boëtius en adviseerde aan arbiter Bas Nijhuis om een strafschop te geven, waarna Berghuis van elf meter mocht aanleggen. De aanvaller schoof rustig binnen en hielp Feyenoord daarmee aan een plek in de kwartfinales van het bekertoernooi.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login