Nieuws

Feyenoord wint oefenduel tegen Fc Dordrecht met 0-4

on

Feyenoord is het seizoen begonnen met een 4-0 overwinning bij FC Dordrecht. Drie doelpunten vielen voor rust bij het elftal van Brian Priske, die koos voor een 3-4-3 opstelling.

Vooraf was iedereen benieuwd in welke formatie Brian Priske zijn elftal het veld in stuurde. De Deen koos voor een systeem met drie verdedigers: Thomas van den Belt, jeugdspeler Jan Plug en Antef Tsoungoui. De Belg speelde vorig seizoen nog op huurbasis voor de Krommedijk.

Met Calvin Stengs als aanvoerder creëerde Feyenoord in het eerste halfuur weinig kansen. Er was een mogelijkheid voor Ayase Ueda, maar de beste kans was voor FC Dordrecht. Uit een scrimmage schoot Dean Zandbergen van dichtbij op het doel van Timon Wellenreuther, maar de inzet van de voormalig speler van Jong Sparta ging niet in het doel.

Na 35 minuten zorgde Stengs voor het eerste officieuze doelpunt van het seizoen. Na een pass van Antoni Milambo tikte Stengs de bal eenvoudig langs doelman Celton Biai. Vijf minuten werd de score verdubbeld door Ueda. De Dordtenaren verspeelden de bal onnodig in de eigen verdediging en de Japanner schoot vanuit de draai laag binnen.

Vlak voor rust schoot Igor Paixao via Biai op de lat. Uit de daaropvolgende corner kopte Bart Nieuwkoop een voorzet van Ramiz Zerrouki binnen. Tot frustratie van Biai die de bal wegtrapte en op een haar na iemand raakte in een ziekenhuisbed van de Stichting Ambulance Wens.

Na rust bleef Feyenoord in een 3-4-3 formatie spelen, maar verscheen er wel een heel ander elftal op het veld. Anis Hadj Moussa en Chris-Kevin Nadje maakten hun officieuze debuut. Ook Melvin Boel stuurde een ander elftal het veld in. 

Bij de Rotterdammers maakte Nadje een aardige indruk met een aantal intercepties. De speler die werd gehaald van Versailles, het derde niveau van Frankrijk, was opvallend rustig aan de bal en had een aantal goede passes. 

De tweede helft leverde nauwelijks kansen op. Naraysho Kasanwirjo ging één keer knullig in de fout, maar Igor da Silva kon daar niet van profiteren. Vlak voor tijd tikte Ilias Sebaoui de 0-4 binnen na een assist van Givairo Read.

Over twee weken speelt Feyenoord haar tweede oefenwedstrijd tegen Cercle Brugge.

Bron: Rijnmond.nl

Foto: Feyenoordtraining.nl

You must be logged in to post a comment Login